|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
świerk |
Autor |
Wiadomość |
Ronin
Maciek Krawczyk
|
Wysłany: 2008-03-26, 22:19
|
|
|
Wejdź na stronę Ministerstwa Środowiska i poczytaj troszkę.
Tak, bo Ty myślisz, że my wszyscy jak pozyskujemy drzewo z natury to piszemy list do prezydenta. Masz województwa, powiaty, gminy. Idź nawet do sołtysa, dzielnicowego i na pewno się czegoś dowiesz. A powiedz mi chłopcze gdzie Ty mieszkasz, bo widzę, że z Łodzi jesteś.
Nasunąłeś mi myśl. "Jeśli mają być w jakiś sposób zniszczone". A przez takich ludzi, którzy tak się zabierają do sprawy też? |
Ostatnio zmieniony przez Ronin 2008-03-26, 22:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Sieku [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-03-26, 22:30
|
|
|
śródmieście. drzewko widziałem na olechowie. prawie poza Łodzią. ale ok dopytam. są tam jakieś domki więc wejde i się dowiem |
|
|
|
 |
Ronin
Maciek Krawczyk
|
Wysłany: 2008-03-26, 22:35
|
|
|
No popatrz, bo ja mam Olechów, jak się z okna wychylę. Więc buszujesz po moich okolicach. No to lepiej się dowiedz czyje to jest. Jak chcesz to Ci pomogę w temacie, bo to są moje regiony. |
|
 |
Sieku [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-03-26, 22:48
|
|
|
pomoc hmm ok.
ty zagadujesz ja zabieram i w nogi
a na poważnie interesuje mnie to co napisałeś . czy trzeba mieć jakieś pozwolenie na wykop takiego drzewka o ile to nie kszaczek |
|
|
|
 |
Ronin
Maciek Krawczyk
|
Wysłany: 2008-03-26, 22:52
|
|
|
No na papierze to nikt Ci nie będzie pisał z prywatnych właścicieli, że możesz wykopać sobie coś. I tak na marginesie to uważaj, bo w moich okolicach kilka osób ma broń myśliwską
Co do pomocy, to na privie możemy się dogadać.
Zapomniałem dodać, że urzędują też tam Sokiści. |
Ostatnio zmieniony przez Ronin 2008-03-26, 23:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Sieku [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-03-26, 22:56
|
|
|
oni broń myśliwską
oj nie dobrze aż tak szybko nie biegam. musze łuk zrobić
to pogadam z najbliższym właścicielem i już. zobaczymy. bo narazie nie wiem kiedy bede jechał zobaczyć. i dowiedzieć sie co to za gatunek . |
|
|
|
 |
esbart [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-03-27, 15:39
|
|
|
Sieku napisał/a: | czy trzeba mieć jakieś pozwolenie na wykop takiego drzewka |
Hmm... Tak, zdecydowanie. Przynajmniej u mnie wszystkie tereny są albo chronione przez UE, UNESCO albo są po prostu strefą ochrony wód gruntowych, czyli w zasadzie musiałbyś się dowiedzieć w czym będziesz kopał. Tu nie chodzi o to, żeby dostać pozwolenie dla samej zgody, tylko żeby władze były poinformowane (bo potem różnie może być). Władze lubią statystyki, więc to jedno drzewko mniej zrobi im błąd statystyczny większy
Wydaje mi się, że nikt nie będzie Ci bronił wykopu, jednak dla świętego spokoju... |
|
|
|
 |
slowikp
Paweł Słowikowski
Pomógł: 28 razy Wiek: 56 Dołączył: 06 Lip 2007 Skąd: Bońki k\Płońska
|
Wysłany: 2008-03-28, 10:42
|
|
|
Nie co za różnica roczne czy stuletnie, jak to słyszę to mnie krew zalewa. |
_________________ LUDZIE MYŚLCIE TO NIE BOLI |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|