Strona Główna Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Klon Palmowy
Autor Wiadomość
pawel18 
Paweł Głowiak

Wysłany: 2008-03-02, 17:13   

ja widze to mniej wiecej tak , ale do takich koron pasowalby duzo gdubszy pien , dlatego masz jeszcze sporo czasu na ulozenie korony , zanim pien przybierze na masie . najlepiej by bylo jak by drzewka rosly w szerokich pojemnikach . oto jak ja to widze :
Ostatnio zmieniony przez pawel18 2008-03-02, 17:14, w całości zmieniany 2 razy  

kristofer001 
Krzysztof K.

Wysłany: 2008-03-02, 18:21   

a inne zdjecia to takie zeby zrobic od przodu patrzac na wprost i z blizszej odleglosci wybierajac najladniejsza strone drzewka czyli front ale to juz Ty musisz ustalic!

PatrykRadulak
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-02, 18:34   

Nie bój się ciachania, klony bardzo dobrze odbijają ze śpiących pąków, dodatkowo rośliny liściaste budujemy od zera. Czynność tą wykonaj razem z przesadzaniem: rozłóż ładnie korzenie a co niektóre rośliny zakop głębiej.

Jacek Grzelak 
Honorowy Członek Mod-Team'u

Wysłany: 2008-03-02, 20:37   

Jak widzę jedynie Patryk kuma czaczę :-P że się tak wyrażę :roll: Drzewa liściaste powinno budować sie od tzw. "zera" to znaczy że wybieramy jakiś ciekawy ruch na pniu (wygięcia i zwężenie )a pozostałe wywalamy , i budujemy roślinę od nowa a szczególnie klony palmowe , które pięknie odbijają młodymi i gęstymi odrostami , z nich wybiera sie odpowiednie i skraca , a pozostałe wywala zupełnie i tak w koło Macieju , druty potrzebne są tu jedynie do korekt i młodych gałązek :roll: :-) ;-)

n4kr4l
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-02, 22:24   

nie no pelen profesionalizm dzieki bardzo w weekend biore sie do ciecia po cieciu zrobie fotki i przesle

HIR 
Łukasz Słomiński

Wysłany: 2008-03-02, 23:49   

Witam tak wygląda moje 1 ksztaltowanie klona nie chciałem zakładać nowego tematu bo nie ma tu za bardzo co omawiać jeśli naruszyłem jakoś regulami proszę o usuniecie posta.Pzdr

Odpowiedz do tematu