Klon Palmowy |
Autor |
Wiadomość |
pawel18
Paweł Głowiak

Pomógł: 135 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Maj 2007 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 2008-03-02, 17:13
|
|
|
ja widze to mniej wiecej tak , ale do takich koron pasowalby duzo gdubszy pien , dlatego masz jeszcze sporo czasu na ulozenie korony , zanim pien przybierze na masie . najlepiej by bylo jak by drzewka rosly w szerokich pojemnikach . oto jak ja to widze : |
Ostatnio zmieniony przez pawel18 2008-03-02, 17:14, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
kristofer001
Krzysztof K.

Pomógł: 17 razy Wiek: 43 Dołączył: 10 Maj 2007 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: 2008-03-02, 18:21
|
|
|
a inne zdjecia to takie zeby zrobic od przodu patrzac na wprost i z blizszej odleglosci wybierajac najladniejsza strone drzewka czyli front ale to juz Ty musisz ustalic! |
_________________ Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
PatrykRadulak [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-03-02, 18:34
|
|
|
Nie bój się ciachania, klony bardzo dobrze odbijają ze śpiących pąków, dodatkowo rośliny liściaste budujemy od zera. Czynność tą wykonaj razem z przesadzaniem: rozłóż ładnie korzenie a co niektóre rośliny zakop głębiej. |
|
|
|
 |
Jacek Grzelak
Honorowy Członek Mod-Team'u
Pomógł: 115 razy Wiek: 53 Dołączył: 01 Lip 2006 Skąd: Żabin gm. Wierzchowo
|
Wysłany: 2008-03-02, 20:37
|
|
|
Jak widzę jedynie Patryk kuma czaczę że się tak wyrażę Drzewa liściaste powinno budować sie od tzw. "zera" to znaczy że wybieramy jakiś ciekawy ruch na pniu (wygięcia i zwężenie )a pozostałe wywalamy , i budujemy roślinę od nowa a szczególnie klony palmowe , które pięknie odbijają młodymi i gęstymi odrostami , z nich wybiera sie odpowiednie i skraca , a pozostałe wywala zupełnie i tak w koło Macieju , druty potrzebne są tu jedynie do korekt i młodych gałązek |
_________________ Pozdrawiam z Pojezierza Drawskiego
Jacek G. - "qercus4"
http://www.uslugiogrodniczezabin.pl/ |
|
|
|
 |
n4kr4l [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-03-02, 22:24
|
|
|
nie no pelen profesionalizm dzieki bardzo w weekend biore sie do ciecia po cieciu zrobie fotki i przesle |
|
|
|
 |
HIR
Łukasz Słomiński
|
Wysłany: 2008-03-02, 23:49
|
|
|
Witam tak wygląda moje 1 ksztaltowanie klona nie chciałem zakładać nowego tematu bo nie ma tu za bardzo co omawiać jeśli naruszyłem jakoś regulami proszę o usuniecie posta.Pzdr |
|
|
|
 |
|