|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
fikus retusa |
Autor |
Wiadomość |
stclaus [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-03-02, 15:17 fikus retusa
|
|
|
Witam,
Mam zamiar kupić bonsai na allegro.
http://allegro.pl/item321..._dekoracja.html
Zastanawiam sie tylko czy warto, bo ogólnie szukam już dłuższy czas czegoś co nie było by w stylu bankan (tylko takie teraz można znaleźć po marketach ew. ale rzadko hokidachi)
I tu mam właśnie pytanie, czy fikusa z aukcji powyżej można przerobić ewentualnie na inny troszkę styl? Czy to w ogóle jest możliwe tzn. z bankanu zrobienie czegoś innego?
Dzięki za odpowiedz.
stclaus |
|
|
|
|
pawel18
Paweł Głowiak
Pomógł: 135 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Maj 2007 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 2008-03-02, 17:17
|
|
|
pien jest za gruby i juz nie zmienisz jego ksztaltu . jedynym sposobem jest uciecie calego drzewka przy nasadzie pnia i wyprowadzenie nowego wierzcholka ale szkoda drzewka a po drugie trwalo by to dlugi czas , wiec lepiej zrobic naszczepke i ukorzenic ja , wtedy bedziesz mial wiele manewri a przy okazji bedziesz mial za jakis czas 2 drzewka a nie jedno |
Ostatnio zmieniony przez pawel18 2008-03-02, 17:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|