|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Jałowiec rozesłany III |
Autor |
Wiadomość |
fidelpatcha
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 10 Kwi 2007 Skąd: Siemianowice
|
Wysłany: 2007-10-12, 07:36 Jałowiec rozesłany III
|
|
|
Witam
Jak w temacie Juniperus Procumbens Nana - ostatni w tym roku egzemplarz z aktualnie mojego ulubionego gatunku. Małe igły, gęsta zieleń, na ogół niemal przy pniu - można praktycznie układać ładnie zaokrąglone chmurki.
Ten w czasie oglądania i badania sprężystości mocno się nadłamał. Po chwili jednak zauważyłem, że z pierwszej gałęzi mógłbym spróbować ułożyć całe drzewko. Odeszło ponad 3/4 zieleni, drzewko jest malutkie i młodziutkie więc sporo jeszcze niezdrewniałej zieleni, która pozostała nieodrutowana. Poniżej przedstawiam więc wstępną formę.
|
_________________ Damian S. |
|
|
|
|
Olon
Olek Ochlak
Pomógł: 17 razy Wiek: 51 Dołączył: 27 Cze 2006 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2007-10-13, 14:51
|
|
|
Moim zdaniem, koncepcja jest rewelka. Nic dodać nic ująć.
Oby ci się udało |
|
|
|
|
Qbik [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-10-13, 15:08
|
|
|
Podoba mi się ten shohin. Spróbuj pogrubić tę gałązką ponieważ zieleń z virta będzie zbyt ciężka dla niej. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|