Jałowiec płożący półkaskada |
Autor |
Wiadomość |
fidelpatcha
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 10 Kwi 2007 Skąd: Siemianowice
|
Wysłany: 2007-05-12, 09:22 Jałowiec płożący półkaskada
|
|
|
Prezentuję jałowca płożącego półkaskadę. Materiał znalazła mi żona w Nomi na dziale ogród. Mikrus był naturalnie mocno wygięty z naturalnym zagojonym i wybielonym shari. Co o nim myślicie |
_________________ Damian S. |
|
|
|
 |
Daniel J.
dawniej: yoker .pl
Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 14 Mar 2007 Skąd: sieradz
|
Wysłany: 2007-05-12, 15:19
|
|
|
fojowy jeszcze tylko doniczka odpowiednia i jak talala |
|
|
|
 |
Jacek Grzelak
Honorowy Członek Mod-Team'u
Pomógł: 115 razy Wiek: 53 Dołączył: 01 Lip 2006 Skąd: Żabin gm. Wierzchowo
|
Wysłany: 2007-05-12, 20:31
|
|
|
nie wiem jak tu ma się ułożenie całej sylwetki rośliny w stosunku do widza , bo wydaje mi się że ucieka nieco do tyłu , a co powiesz na zmianę kąta , pochyl roślinę w strone oglądającego , ale dość mocno i na nowo ułóż chmurki , oraz koronkę , myślę że będzie perfekt |
_________________ Pozdrawiam z Pojezierza Drawskiego
Jacek G. - "qercus4"
http://www.uslugiogrodniczezabin.pl/ |
Ostatnio zmieniony przez szef 2007-05-14, 23:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
fidelpatcha
|
Wysłany: 2007-05-29, 09:47
|
|
|
Jakiś czas temu, przesadziłem jałowczyka do tymczasowej ceramicznej doniczki (własna przeróbka)
Zmieniło się więc nieco nasadzenie i ogólny wygląd. |
Ostatnio zmieniony przez fidelpatcha 2007-05-29, 09:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
PatrykRadulak [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-05-29, 19:38
|
|
|
Tragiczne dobranie donicy do drzewka. Chciałeś go koniecznie teraz przesadzić, aby mieć jak najprędzej drzewko bonsai? Albo na śląską wystawę się spieszy? Drzewko było z sensem, ale trochę zimnej wody nie zaszkodzi, szczególnie w te upały.
Ps. Dodam tylko, że nie jestem anty waszym spotkaniom wręcz przeciwnie można wam pozazdrościć. Taka uwaga dla formalności bo widzę, że niektórym .... ściska a nie chciałbym być o to posądzony. Powodzenia |
Ostatnio zmieniony przez PatrykRadulak 2007-05-29, 19:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
fidelpatcha
|
Wysłany: 2007-05-29, 20:14
|
|
|
Patryku trudno mówić o doborze doniczki bo jak napisałem powyżej jest to doniczka tymczasowa. Nie przesadzałem jałowca również teraz w pośpiechu, przesadzony był jeszcze w maju - kilka dni po pierwszym poście, teraz sobie po prostu o nim przypomniałem. Nie chodziło o posiadanie bonsai, a o zmniejszenie zajmowanego miejsca. A co do wystaw i pokazywania go - nie planuję - postoi sobie na balkonie, a jak braknie miejsca na niego, pewnie zmieni właściciela.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|