|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Kształtowanie świerku- Drzewko z ogrodu |
Autor |
Wiadomość |
mocny_CAR [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-05-12, 20:37 Kształtowanie świerku- Drzewko z ogrodu
|
|
|
Witam, mam pare fotek drzewka które próbuję zrobic na Bonsai jest to świerk lecz nie wiem jaki gatunek
1)
2)
3)
Chciałbym was się zapytac po jakim czasie można coś robic z drzewkiem i jak się nim w dalyszym ciągu opiekowac.
Jakieś nawozy coś. I czy drzewko nadaje sie na Bonsai
"CUD, ŻE PRZY MOIM NECIE ZAŁADOWAŁEM FOTKI"
P.S: mogli byście powiedziec jaki to gatunek ? |
Ostatnio zmieniony przez mocny_CAR 2007-05-12, 21:33, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
lasek [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-05-12, 21:04
|
|
|
eeeeeeeeeeee....... to żart?? |
|
|
|
 |
Qbik [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-05-13, 10:32
|
|
|
To drzewko a raczej zaczątek drzewka jest jeszcze za małe na tworzenie bonsai. |
|
|
|
 |
lasek [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-05-13, 12:28
|
|
|
lasek napisał/a: | eeeeeeeeeeee....... to żart?? | odnosiło sie do tego drugego drzewa czosywiście:)!! a z tego mozna cos zrobic |
|
|
|
 |
Jacek Grzelak
Honorowy Członek Mod-Team'u
Pomógł: 115 razy Wiek: 53 Dołączył: 01 Lip 2006 Skąd: Żabin gm. Wierzchowo
|
Wysłany: 2007-05-13, 14:15
|
|
|
Podstawowa sprawa to pozyskanie rośliny i jej ustabilizowanie , oraz zagęszczenie , co może trwać kilka latek , więc nie ma na co czekać tylko należy roślinę przesadzić do donicy , ale to dopiero za rok , nieco wcześniejszą wiosną , bowiem kopanie teraz byłoby nazbyt puźne |
_________________ Pozdrawiam z Pojezierza Drawskiego
Jacek G. - "qercus4"
http://www.uslugiogrodniczezabin.pl/ |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|