|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Prunus gl. 'Alba Plena' / Wiśnia gruczołkowata |
Autor |
Wiadomość |
Gohans [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-07-11, 20:15 Prunus gl. 'Alba Plena' / Wiśnia gruczołkowata
|
|
|
( Wątek z 13.04.2006, ze starej wersji forum. Ewentualne wyjaśnienia oznaczono brązową kursywą ).
Oto moja wisienka,zakupiona dzisiaj , wstepnie ja przecialem ,ale korekt bede dokonywal jutro, styl miotlasty wiec musze galazki rozlozyc w ,,wachlarz,, jedna galazke capnac z lewej strony no i podciac cala korone pien ma gruby , korzenie tez fajowe ,ale chcem przysypac jeszcze ziemia aby jeszcze bardziej zgrubialy. A korona wymaga pracy ,zamieszcze fotki po pierwszym formowaniu.
|
Ostatnio zmieniony przez szef 2007-10-24, 13:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mulaj [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-07-11, 20:16
|
|
|
fajna |
|
|
|
|
White_mtb [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-07-11, 20:16
|
|
|
badyle conajmiej o 1/3 przyciać jak nie o połowe - i poodginać gałązki na boki troche
pien ładny ale te gałezie takie troche -nieproporcjonalne?
Gdziej ją kupiłeś ?w Iglaku? i po ile? |
|
|
|
|
Qbik [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-07-11, 20:17
|
|
|
Zajefajna.
Ja taką chcę!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
Olon
Olek Ochlak
Pomógł: 17 razy Wiek: 51 Dołączył: 27 Cze 2006 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2006-07-11, 20:17
|
|
|
Bardzo ciekawa forma. Jak na hokidachi to ma trochę krótki pień. Czy zastanawiałes się nad jakąś kompozycją na kamieniu? Takie tricki pomagają również zrównoważyć zachwiane w drzewku proporcje (korona w stosunku do pnia i wysokości drzewka). |
|
|
|
|
Gohans [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-07-11, 20:18
|
|
|
White - dryndnij lub cus? powiem co i jak
Olonku, nasuwa mi sie typowa miotelka i niech tak zostanie, jak posadze na kamieniu straci ten urok nie wiem czy rozumiesz co chcem przez to powiedziec wiem co dalej z tym robic... wiec cóż , jutro sie wezme do cięcia, i zobaczymy co z tego będzie!
Pozdr.
[ Dodano: Wto 11 Lip, 06 21:19 ]
jest jeszcze masa pąkow ,wiec to dopiero poczatek puszczania pedow i lisci, troche odslonilem korzenie, i jest kilka do wyciecia ,bo wygladaja bardzo nie naturalnie... po odslonieciu korzeni, przypomnialem sobie wypowiedz Olonka, na kamien ?
pomyslimy |
Ostatnio zmieniony przez szef 2007-10-24, 13:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|