|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Przesunięty przez: Olon 2007-10-14, 16:05 |
Co to za gatunek? (ligustr chiński) |
Autor |
Wiadomość |
opus13 [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-05-10, 09:11 Co to za gatunek? (ligustr chiński)
|
|
|
Witam Szanowne Grono przyjaciół Bonsai
Chciałem mieć bonsai i dostałem ale przez przypadek. Przeczytałem podstawowe wiadomości na temat bonsai z powyższej strony i z góry dziękuję za te informację. Jednakże nie mogę określić mojego gatunku. Jeśli mogę prosić o pomoc w rozpoznaniu ponieważ nie chcę krzywdzić mojego "pupila". Nie wiem przede wszystkim jakie miejsce wybrać, czy mogę przecierać liście gdy są zakurzone i czym to robić, wiem że nie powinienem wykonywać większych zabiegów do momentu zaaklimatyzowania się. "Pupil" - tak go nazywam wygląda jak by ktoś o niego dbał kiedy był jeszcze młodym drzewkiem, jednak wraz z dojrzewaniem pozostał sam sobie. Wiem że mogę liczyć na Państwa pomoc za co gorąco dziękuję i wiem, że następne zdjęcia "Pupila" dzięki państwa wsparciu będą o niebo lepsze. |
Ostatnio zmieniony przez szef 2010-01-26, 21:05, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
S. Smolińska [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-05-10, 09:56
|
|
|
mnie to wygląda na ligustr, wrzuć nazwę w wyszukiwarkę i pczytaj wyniki |
|
|
|
|
szef
Administrator Robert Napieralski
Pomógł: 18 razy Wiek: 43 Dołączył: 27 Cze 2006 Skąd: Poznań
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|