|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
jałowiec zmiana kształtu |
Autor |
Wiadomość |
myszon23 [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-05-09, 13:55 jałowiec zmiana kształtu
|
|
|
Witam zmieniłem kształt mojemu jałowcowi .
Myślę, że w późniejszym czasie jak sobie podrośnie to dolne gałązki do obcięcia , pięń w górnej części powyginać mocniej i może coś z niego będzie. w późniejszym czasie z jednej dolnej gałązki jin.
Co o tym sądzicie |
Ostatnio zmieniony przez myszon23 2007-05-09, 13:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ogrodnik
Michał Krzyścin

Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 12 Lis 2006 Skąd: Knurów k. Gliwic
|
Wysłany: 2007-05-09, 14:04
|
|
|
Z prawej strony jest straszna dziura
Wogóle jakoś mało tych gałązek i nieciekawie umiejscowione. |
_________________ www.mojerosliny.prv.pl |
|
|
|
 |
Piotrek Rdm [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-05-09, 15:02
|
|
|
Cześć.Jezeli nie masz w planach pogrubiania pnia,to z czasem,ale to za jakis dłuzysz czas,moze nastepna wiosne,skrócic go by 4 gałazka od góry pełniła wierzchołek.Narazie skupiłbym sie nad przyblizewniem zieleni do pnia.Nowe przyrosty uszczykuj,co powinno wymusic odbiciem blizej pnia.Pamietaj drut nakładaj pod kątem 45 stopni,wtedy bedzie Ci łatwiej wyginać,chodzi mi o nałozeniue przez Ciebie drutu na pniu |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|