Strona Główna Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kolejny temat z cyklu co zrobić z moim drzewkiem?? (grubosz)
Autor Wiadomość
ukszu1500
[Usunięty]

Wysłany: 2007-05-01, 18:13   

No też mi sie ten kąt podoba ewentualnie minimalnie sprostować go. (Na muchomorka przytne go napewno ;-) ) Tylko jest teraz jeden problem teraz juz chyba za póżno ale za rok jak bede go przesadzał jak zrobić to żeby on sie tak utrzymał w płaskiej donicy :?: :?: W prostokątną jakąś donice musze go dać jaką średnice wziąć i z kąd wziąć daką donice??

P.S teraz widze w nim jeszcze styl fukinagashi troszke przerobić i by było ale w sumie taki efekt mnie juz zadowala więc narazie nei kombinuje ;-)

lasek
[Usunięty]

Wysłany: 2007-05-01, 18:41   

fukiinagashi odpada bo musialbys zadrutowac a u grubosza jest to wyzwanie godne mistrzow:) a co do utrzymania w donicy poprostu trzeba korzebnie zamocowac drutem w otworach w dnie donicy:) pozdrawiam lasek
Ostatnio zmieniony przez lasek 2007-05-01, 18:42, w całości zmieniany 1 raz  

ukszu1500
[Usunięty]

Wysłany: 2007-05-01, 19:45   

No tak łamliwy jest ale odciagi u niego można stosować i myśle ze jakos by mi sie to udało zrobić. Ale on jest najbliższy końcowego efektu wiec zostawie tak jak jest.

A z tym montowaniem do otworów w donicy to jak sie to robi?? Widziałem kiedyś na youtube jak drutem montowali drzewko do donicy. Tylko ze tam robili to za pień a nie za korzeń. Moge prosić o jakąś rade??

AnnaDorota
[Usunięty]

Wysłany: 2007-05-07, 11:48   

Na przesadzanie grubosza nie jest za późno, przeciwnie, bardzo dobra pora. pamiętajcie, ze rołśiny egzotyczne, te trzymane w domu cały czas, nie gubiące lisci, nie mają tak rygorystycznie okreśłonych pór wzrostu i spoczynku - przesadzać można właściwie cały rok.

Odpowiedz do tematu