|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Bonsai z Baobaba afrykańskiego |
Autor |
Wiadomość |
00seba [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-03-28, 19:52
|
|
|
Michale a co powiesz jak ci napiszę że drugą parę powyżej tez zaczęło brać, robiły się pożółkłe. wszystko to była kwestia kilkunastu godzin. rano jeszcze było ok a gdy wróciłem z pracy zastałem przemęczoną roślinę, dodam iż tego dnia było naprawdę upalnie (okno centralnie na południe+ czwarte piętro). z tego co wyciągnąłem do żony to był nie podlewany już 3 dzień. Sam bym usechł w takich warunkach |
|
|
|
|
ogrodnik
Michał Krzyścin
Pomógł: 20 razy Wiek: 34 Dołączył: 12 Lis 2006 Skąd: Knurów k. Gliwic
|
Wysłany: 2007-03-28, 20:00
|
|
|
No to w takim razie było to możliwe. ale wcześniej pisałeś tylko o pierwszej parze liści (liścieniach), w tym przypadku ten błąd przyspieszył ich odpadnięcie |
_________________ www.mojerosliny.prv.pl |
Ostatnio zmieniony przez ogrodnik 2007-03-28, 20:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
00seba [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-03-28, 20:06
|
|
|
sorki ogrodnik, zapomniałem dopisać że natychmiastowa reakcja z mojej strony przyniosła skutek, te delikatnie pożółkłe listki z powrotem nabrały zieleni i nie odpadły , dziwne ale prawdziwe , w sumie to baobab to nie jest podobno normalne drzewo tylko coś w rodzaju sukulenta |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|