Rhododendron 'Cunningham's White' |
Autor |
Wiadomość |
calineczka007 [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-03-13, 21:32 Rhododendron 'Cunningham's White'
|
|
|
Witam jestem p[oczatkująca jesli chodzi o bonsai dlatego tez chciałabym zasiegnac rady czy ta azalia nadaje sie na bonsai .Gdyz dostalam ja od kolerzanki w prezencie.A jesli tak to jaka forme polecacie.Bardzo zalerzy na na szczerej opini z waszej strony i propozycjach co do formowania .Gdyz nie wiem co mam z roślina zrobic przesadzic do wiekszej doniczki ,zredukowac korzenie ,co pozostawic a czego sie pozbyc . |
|
|
|
 |
lasek [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-03-14, 17:34
|
|
|
no wydaje mi sie ze raczej ciekawie sie moze zapowiadac przy prawidlowym pielegnowaniu:) mysle ze drobne prace typu przycinanie narazie wystarczą a korzenie przycinaj przy przesadzaniu nawet jezeli sadzisz do wiekszej doniczki:0 stymuluje wzrost na grubosc:-D acha i juz mozesz przycinac do formy:) |
|
|
|
 |
calineczka007 [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-03-14, 21:12
|
|
|
Dziekuje za odpowiedz jednak prosiła bym o wskazówki w jakim stylu mam poprowadzic drzewko <chodzi mi o obrazowe pokazanie >Gdyż jestem początkujaca i cierzko jest mi to sobie wyobrazic.Stad tez moja wielka prosba bo osob ktore wiecej dosc sporo na temat bonsai o rade . |
|
|
|
 |
00seba [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-03-14, 23:09
|
|
|
w tym przypadku polecał bym formę miotlastą, ( opis znajdziesz na necie pod nazwą Hokidachi ) |
|
|
|
 |
AnnaDorota [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-03-15, 09:15
|
|
|
Dla wyjaśnienia, bo Lasek trochę zamotał zdanie: przesadzenie do większej doniczki stymuluje wzrost, nie PRZYCINANIE KORZENI. |
|
|
|
 |
calineczka007 [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-03-15, 10:37
|
|
|
Witam dziekuje bardzo za odpowiedz na moje pytanko.Rownież myślałam o formie miotlastej jednak zasugerowałam sie jednym z artkułów na internecie iz azalie nie nadają sie do formy miotlastej stad tez moje pytanie |
|
|
|
 |
00seba [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-03-15, 13:35
|
|
|
Jedyne z czego się podobno nie da zrobic miotełki to iglaki Nie wiem bo nie próbowałem jeszcze, narazie hoduje tylko rosliny typu indoor |
|
|
|
 |
Daniel J.
dawniej: yoker .pl
Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 14 Mar 2007 Skąd: sieradz
|
Wysłany: 2007-03-16, 22:28
|
|
|
a wiesz jaki nawoz jest najlepszy do twojego drzewka jezeli nie to ci podpowiem jest to sciolka z lasu debowego wiem bo sam uzywam i jest super , a w tv uslyszalem to samo ze niema nic lepszego od tej wlasnie sciolki |
|
|
|
 |
lasek [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-03-17, 13:07
|
|
|
ty mowisz o nawozie czy o podlozu?? |
|