|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Ficus retusa. prezentacja 2 |
Autor |
Wiadomość |
lukis9 [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-03-09, 16:34 Ficus retusa. prezentacja 2
|
|
|
Witam ponownie!
po okresie aklimatyzacji mojego drzewka postanowiłem je przesadzic. po wyjeciu drzewka i ukazaniu paru korzonek okazało sie,ze potrzebna jest wieksza doniczka. niestety miałem tylko ta żółta, jest ona za duża,ale to nic. na razie mi to nie przeszkadza. mysle ze drzewku równiez
liczyłem na ciekawsze nebari . udało mi sie uzyskac tylko takie... myśle,ze wyglada ciekawiej od poprzedniego, jednak sadzę,ze ten długi korzeń kłóci sie z ogólna forma drzewka. co o tym sądzicie??
załaczam foteczki. na jednej zobaczycie równiez nietypowy rozrost jednej z gałęzi. w połowie tworzy konar a w połowie rozrasta sie na 3 korzenie powietrzne. bardzo ciekawie to wyglada pozdrawiam.
komentarz mile widziany |
Ostatnio zmieniony przez lukis9 2007-03-09, 17:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ogrodnik
Michał Krzyścin

Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 12 Lis 2006 Skąd: Knurów k. Gliwic
|
Wysłany: 2007-03-09, 19:59
|
|
|
Większa doniczka tylko mu pomoże i na pewno fikus się na nią nie obrazi
Nebari nawet bardzo ładne. O który długi korzeń ci chodzi ten z przodu |
_________________ www.mojerosliny.prv.pl |
|
|
|
 |
lukis9 [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-03-10, 10:27
|
|
|
tak chodzi mi o ten długi korzeń. chciałem go jakos wygiac efektownie zeby wychodził spod pnia drzewka, ale sie nie udało. . ów korzen był wygiete na kształt poprzedniej wielkosci doniczki... ale mysle,ze i tak wyglada calkiem,całkiem...
teraz pozostaje mi zagescic korone i cos pokombinowac ale na to przyjdzie jeszcze czas... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|