Lecznica - Zniszczone drzewko.
Anonymous - 2010-03-07, 20:57 Temat postu: Zniszczone drzewko. Witam serdecznie. Zacznę od tego że jestem początkującym i jeszcze bardzo mało wiem o tej sztuce. Dzisiaj w ręce wpadło mi oto takie drzewko. Przepraszam za jakość zdjęć ale były one robione telefonem przy kiepskim świetle. W związku z nim mam kilka pytań. Po pierwsze co to za gatunek, czy można go jeszcze odratować bo wydaje mi się że jest w kiepskim stanie, czy mam go przesadzić i jeśli tak to w jaki sposób? Tzn. do jakiej ziemi (czy ma to być jakaś specjalna mieszanka), jak przymocować siateczkę przy otworze w doniczce, jakie warstwy usypać? Czy mam go nawozić? Na razie tyle, jak coś sobie przypomnę to jeszcze napiszę. Z góry dziekuję za odpowiedzi.
viopola - 2010-03-07, 21:36
moim , skromnym zdaniem , to juz chyba po niej . w takim stanie to jej raczej nie przesadaj i nie uzywaj nawozu , podlej i postaw w słonecznym miejscu , moze to coś da, powodzenia
viopola - 2010-03-07, 21:38
sparwdz czy gałązki są bardzo kruche i łamliwe , jesli jest choć trochę zielona i nie kruszy sie - to masz szansę
SirDejw - 2010-03-08, 09:07
http://www.przyjacielebon...ght=uschni%EAta
Przeczytaj ten temat a na pewno będziesz wiedział co robić. Choć marne szanse.
Viopola edytuj posty a nie pisz jednego pod drugim
kk89 - 2010-03-09, 13:18
Szanse są bardzo małe. Dotknij pnia jeśli jest dotyku suchy i jest pomarszczony i słabo się trzyma ziemi. To oznacza że jest martwe.
|
|
|