|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Skąd klon burgera? |
Autor |
Wiadomość |
esbart [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-07-24, 22:32 Skąd klon burgera?
|
|
|
Witam!
To ja ten upierdliwiec od klonu burgera
No więc mam problem natury braku tego czego chcę
Szukałem w szkółkach, dzwoniłem, pisałem maile. Nikt nie posiada sadzonki klonu burgera Wiem, że to rzadkie w Polsce, ale rzadkie nie znaczy, że nie ma... Moje pytanie brzmi czy muszę importować z Japonii czy w Polsce jest ktoś/coś w posiadaniu sadzonki tego klonu?
BTW: Bardzo mi zależy... Tak bardzo bardzo |
|
|
|
|
PatrykRadulak [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-07-24, 22:49
|
|
|
Mam 10 sztuk sadzonek, jednak dopiero puściły korzenie i nowe liście, więc przypomnij o sobie wiosną lub jesienią to pogadamy. |
|
|
|
|
esbart [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-07-25, 11:34
|
|
|
No proszę, sadzonki miałem pod nosem Najciemniej pod latarnią, jak mówią...
Do wiosny sporo czasu, chciałem już żeby klon zimował u mnie, ale jak młody to niech siedzi u Ciebie.
Martwi mnie w tej chwili tylko to, że sadzonka będzie bardzo mała Nadzieja w tym, że książki się nie myliły: Klon Burgera szybko rośnie
Z drugiej strony bardzo dobrze, że młodziutki - będę miał więcej możliwości... myślałem o sadzeniu na kamieniu...
Z góry dzięki
Znalazłem miejsce, gdzie można zakupić sadzonkę klonu burgera wysokości ok. 30 cm (wszystko się zgadza, przynajmniej na stronie )
http://www.pendula.waw.pl...re&iProduct=263 |
Ostatnio zmieniony przez esbart 2007-07-27, 19:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
slayer74
Robert
Pomógł: 3 razy Wiek: 50 Dołączył: 01 Mar 2007 Skąd: FZI 1974-West Poland
|
Wysłany: 2007-07-28, 08:28
|
|
|
fajny link dzięki |
|
|
|
|
esbart [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-08-02, 14:49
|
|
|
Wczoraj otrzymałem sadzonkę. Dobrze zabezpieczona, nawet chyba w ziemi jest nawóz w granulkach.
Ogółem mówiąc - jestem zadowolony z tego sprzedającego; szybki kontakt, szybka przesyłka. Polecam. (komentarz a'la allegro ).
Jeszcze dziś postaram się zacząć tworzyć archiwum/historię mojego drzewka - mam nadzieję, że nie napotkam większych problemów w trakcie hodowli. |
|
|
|
|
mastergame
|
Wysłany: 2014-01-10, 17:41
|
|
|
A ja mam takie pytanie -
zanim pomyĹlaĹem kupiĹem sadzonkÄ takiego klonu, i w sprzyjajÄ
cych zimowych warunkach trzymany na parapecie patyk iÄ caĹy zazieleniĹ aĹź miĹo. Tylko Ĺźe ... no wĹaĹnie, czy to dobre dla roĹliny? Co powinienem z niÄ
zrobiÄ w dalszym czasie? |
|
|
|
|
TigerStyle
Piotr
Pomógł: 11 razy Wiek: 44 Dołączył: 24 Sie 2010 Skąd: Bournemouth
|
Wysłany: 2014-01-11, 09:00
|
|
|
Witam,
Nie mam doĹwiadczenia jeĹźeli chodzi o taki przypadek. OsobiĹcie trzymaĹbym go do wiosny w domu, jak zrobi siÄ ciepĹo na zewnÄ
trz i dalej juĹź zajmowaÄ siÄ jak zwydĹym klonem. |
_________________ "You must think first, before you move"
www.piotrluczak.pl |
|
|
|
|
mastergame
|
Wysłany: 2014-01-11, 10:07
|
|
|
TigerStyle napisał/a: | Witam,
Nie mam doĹwiadczenia jeĹźeli chodzi o taki przypadek. OsobiĹcie trzymaĹbym go do wiosny w domu, jak zrobi siÄ ciepĹo na zewnÄ
trz i dalej juĹź zajmowaÄ siÄ jak zwydĹym klonem. |
DziÄki za radÄ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|