Komentarze: BIAŁA SOSNA JAPOŃSKA Piotra |
Autor |
Wiadomość |
TigerStyle
Piotr
Pomógł: 11 razy Wiek: 44 Dołączył: 24 Sie 2010 Skąd: Bournemouth
|
Wysłany: 2012-02-21, 17:16 Komentarze: BIAŁA SOSNA JAPOŃSKA Piotra
|
|
|
Tutaj dyskutujemy na temat historii białej sosny japońskiej Piotra, którą możesz zobaczyć w wątku: Historia drzewka: BIAŁA SOSNA JAPOŃSKA Piotra.
Jeśli masz pytania odnośnie wykonanych zabiegów, chcesz coś doradzić lub po prostu skomentować, to jesteś w odpowiednim miejscu.
==========================================================
Nie jestem pewien, czy to odpowiedni temat, gdyż jest to bardziej zaprezentowanie nowego drzewka, a nie jego historia. Jednak sam wątek jest też pierwszym rozdziałem jego historii dlatego zapraszam wszystkich do dyskusji.
Pozdrawiam
Piotr |
_________________ "You must think first, before you move"
www.piotrluczak.pl |
Ostatnio zmieniony przez TigerStyle 2012-02-21, 17:30, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
peper50
Bartłomiej Olejnik
Pomógł: 40 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Lip 2009 Skąd: Radomsko/Częstochowa
|
Wysłany: 2012-02-24, 23:24
|
|
|
Na pewno trzeba będzie zadrutować i ułożyć. A czy zrobisz to teraz czy za 2 lata to od Ciebie zależy . Nie wiem z jakiego kraju jest sosna ale jeśli warunki klimatyczne się znacznie różnią może warto byłoby dać jej rok relaksu a bawić się jedynie na świeczkach? |
_________________ "Jeżeli chcesz się napić wody
musisz to zrobić sam.
Żaden opis wody
nie zastąpi ci jej."
http://bartlomiejolejnik.blogspot.com |
|
|
|
|
TigerStyle
Piotr
|
Wysłany: 2012-02-25, 09:37
|
|
|
Witam peper50
Sosna jest z UK i żyje ze mną w UK , co prawda ja jestem na południu a sosna oryginalnie była w York, czy środek bardziej Wielkiej Brytanii, jednak tu gdzie ja jestem, sosna może liczyć na dużo łagodniejsze zimy. Tak więc różnica jest prawie żadna. Jest to mój pierwszy iglak i nie chcę z niczym się spieszyć. Pierwszy sezon właśnie chcę przeznaczyć na praktyczną pracę ze świeczkami (teorii uczyłem się cały tydzień ).
Chciałem też zapytać jak się fotki podobają, zdaję sobie sprawę, że tak naprawdę fotografia bonsai to również ważny element prezentacji.
Dzięki za komentarz.
Pozdrawiam |
www.piotrluczak.pl |
|
|
|
|
zmudi
Marcin Żmudziński
|
Wysłany: 2012-02-25, 13:22
|
|
|
Jakość fotek dobra a na przyszłość to zrobiłbym większe przybliżenia. Powodzenia. |
|
|
|
|
TigerStyle
Piotr
|
Wysłany: 2012-02-25, 17:14
|
|
|
zmudi napisał/a: | Jakość fotek dobra a na przyszłość to zrobiłbym większe przybliżenia. Powodzenia. |
Zbliżenia czego? Chodzi o zaprezentowanie całego drzewka czyli to mamy. Zbliżenia detali? Dla przykładu kory? O to chodzi zmudi? |
www.piotrluczak.pl |
|
|
|
|
Jacek Grzelak
Honorowy Członek Mod-Team'u
Pomógł: 115 razy Wiek: 52 Dołączył: 01 Lip 2006 Skąd: Żabin gm. Wierzchowo
|
Wysłany: 2012-04-11, 23:26
|
|
|
Marcinowi chodziło zapewne o to by sosna wraz z doniczką w większym stopniu wypełniała obiektyw , czyli maksymalnie w kadrze , ale tak by nic nie obciąć |
_________________ Pozdrawiam z Pojezierza Drawskiego
Jacek G. - "qercus4"
http://www.uslugiogrodniczezabin.pl/ |
|
|
|
|
TigerStyle
Piotr
|
Wysłany: 2012-04-12, 19:33
|
|
|
Teraz chyba wiem o co chodzi. Czy mówimy o kadrowanie bardziej portretowy? Czyli brak lewej i prawej strony.
Pozdrawiam |
www.piotrluczak.pl |
|
|
|
|
|