|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Sargeretia- pomoc |
Autor |
Wiadomość |
sain1
|
Wysłany: 2011-10-08, 10:30 Sargeretia- pomoc
|
|
|
Witam, okolo miesiac temu kupilem mala sargeretie w castorami, po 3 tyg aklimatyzacji zdecydowalem sie przyciac jej korzenie i przesadzic do nowej mieszanki glebowej, niestety 2tyg po tym zaczela zrzucac liscie do takiego momentu ze dzisiaj juz ich prawie nie ma;/ wsadzilem ja w worek i zraszam czy jest jakas szansa ja uratowac, co musialbym zrobic? |
|
|
|
|
Gibson [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-10-09, 21:18
|
|
|
Nie powinieneś przycinać teraz korzeni. Po drugie po przesadzaniu może zrzucać liście. Zapewnij jej odpowiednie warunki, bo raczej już nic więcej nie da się zrobić. |
|
|
|
|
sain1
|
Wysłany: 2011-10-09, 22:00
|
|
|
co masz na mysli odpowiednie? |
|
|
|
|
Gibson [Usunięty]
|
|
|
|
|
sain1
|
Wysłany: 2011-10-10, 15:59
|
|
|
heh takie warunki to ja znam i bez pytanai chodzilo mi o jakies konkretne zabiegi, no niewazne i tak juz chyab wszystkei mozliwosci wyczerpalem tworzac szklarenke i polcień.dzieki |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|