|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Szukam nazwy gatunku drzewka |
Autor |
Wiadomość |
dm16 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-04-08, 17:31 Szukam nazwy gatunku drzewka
|
|
|
Witam Was Serdecznie forumowicze
na poczatek chciałem podziękować za opisy, jak dbać o drzewka, ponieważ mimo że nie byłem zarejestrowany ale wiernie czytałem wszystkie wskazówki za co DZIĘKUJE !
mimo ze drzewko mam już troszkę nie wiem jaki to gatunek i jeśli ktoś byłby w stanie pomoc będę bardzo wdzięczny
ps. fotka jak przenosiłem drzewko z bloku do domu dlatego jest w prawym dolnym rogu roślinka dziewczyny na pewno nie jest to pieprzowiec ponieważ nie ma białych kropek
Shot at 2011-04-08
Shot at 2011-04-08 |
|
|
|
|
peper50
Bartłomiej Olejnik
Pomógł: 40 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Lip 2009 Skąd: Radomsko/Częstochowa
|
|
|
|
|
dm16 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-04-08, 22:16
|
|
|
ale Ilex ma duże liście, a moje drzewko ma najdłuższy liść 1 cm , ale tez nie ma postrzępionych liści bardzo, tylko owalne ale Wybacz jeśli się mylę, ponieważ jestem informatykiem, a bonsai to tylko moje hobby
ps. bardzo faja stronę masz w stopce |
Ostatnio zmieniony przez dm16 2011-04-08, 22:24, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
dm16 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-04-08, 22:33
|
|
|
nie zdziwię się jeśli to wiąz drobnolistny lub jakaś odmiana Karmona, ponieważ listki mają bardzo podobne. jeśli będzie trzeba to zeskanuje listek dla porównania |
Ostatnio zmieniony przez dm16 2011-04-08, 22:48, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
dm16 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-04-09, 10:15
|
|
|
peper50 napisał/a: | Ilex jakiś? |
możliwe ze miałeś racje, chyba jest to ilex crenata |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|