|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Pasta |
Autor |
Wiadomość |
fafiko
|
Wysłany: 2010-11-03, 20:41 Pasta
|
|
|
Mam pytanie na temat pasty. Dokładnie o czas przydatności do użycia po pierwszym otwarciu.Mam dwa drzewka i na wiosnę mam zamiar jedno przyciąć i użyć pasty. I co z pastą do następnego cięcia czy nie straci swoich właściwości po otwarciu. I jaką najlepiej kupić na alegro znalazłem coś takiego. |
|
|
|
|
Bartłomiej [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-12-22, 13:23
|
|
|
Kurde nikt nie wie? sam jestem ciekawy na ile wystarczy taka pasta:) |
|
|
|
|
wog
Pomógł: 9 razy Wiek: 58 Dołączył: 11 Maj 2010 Skąd: Dzierżoniów
|
Wysłany: 2010-12-22, 14:59
|
|
|
kup twardą, ta w pudełku, nie traci właściwości po otwarciu, jak masz dwa drzewka to wystarczy Ci na lata. Używasz jej mocząc kawałek pasty w palcach, rozrabiasz jak plastelinę, palce tez muszą być mokre, nakładasz cienka warstwę na ranę dokładnie , żeby zakryłą ranę aż po brzegi, ale nie na korę. Paste zakręcasz można na wierzch kapnąc krople wody , cała filozofia |
_________________ http://wog-bonsai.blogspot.com/ |
|
|
|
|
fafiko
|
Wysłany: 2010-12-23, 16:10
|
|
|
No to dzięki za odpowiedż . |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|