|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Drzewko na węglu kamiennym |
Autor |
Wiadomość |
Bartłomiej [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-12-22, 11:59 Drzewko na węglu kamiennym
|
|
|
Witam
Tak się zastanawiałem na jakim kamieniu osadzić swojego podopiecznego. Wpadłem na pomysł, że może to być bryła węgla kamiennego. Jest twarda wygląda bardzo ładnie (posiada fantastyczny kształt oraz fakturę). Co o tym myślicie?
No i co najważniejsze nic nie kosztuje, jest łatwo dostępna i każdy sobie może coś takiego zafundować |
Ostatnio zmieniony przez Bartłomiej 2010-12-22, 12:49, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
peper50
Bartłomiej Olejnik
Pomógł: 40 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Lip 2009 Skąd: Radomsko/Częstochowa
|
Wysłany: 2010-12-22, 19:45
|
|
|
Wydaje mi się, że może to burzyć wrażenia estetyczne. Kamienie, jeśli już są, to jako dodatki. W pełnym tego słowa znaczeniu.
Czarna bryła bardzo rzuca się w oczy a to roślina powinna być na pierwszym planie i przykuwać uwagę obserwatora.
Poza tym nigdzie w naturze nie widziałem czegoś takiego... |
_________________ "Jeżeli chcesz się napić wody
musisz to zrobić sam.
Żaden opis wody
nie zastąpi ci jej."
http://bartlomiejolejnik.blogspot.com |
|
|
|
|
Bartłomiej [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-12-22, 21:41
|
|
|
Hmmm no nie wiem... chodzi mi o korzenie oplatające kamień. Węgiel jest czarną bryłą o na prawdę wdzięcznej fakturze... myślę, że to się może udać i być bardzo ciekawym widokiem... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|