|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
donica z systemem nawadniającym |
Autor |
Wiadomość |
perry [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-04-06, 07:59 donica z systemem nawadniającym
|
|
|
Witam,
jestem od ponad roku właścicielem Ficusa (prawdopodobnie Retusa). Od nowości dostałem go w bardzo nie bonsai'owej donicy, bo o następujących wymiarach: średnica 30 cm i wysokość 38 cm.
Myślę że byłoby ciężko przesadzić go do płaskiej doniczki i znalazłem idealną pasującą do nowoczesnego mieszkania ( nadal nie w stylu bonsai ) i która mi się podoba.
Oto ona: doniczka z systemem nawadniania
Proszę o opinię czy doniczka z takim systemem nawadniającym nadaje się do uprawy bonsai ?
Pozdrawiam,
Przemek |
|
|
|
|
kacper6669 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-04-10, 13:55
|
|
|
Spokojnie możesz uprawiać ficusa w hydroponice, ale czy to dalej będzie bonsai???
Z doświadczenia wiem, że hydroponika przynosi lepsze rezultaty niż niż hodowla w ziemi(rośliny dużo szybciej rosną) Nie zapominaj też o tym, że hydroponika nie jest łatwym sposobem hodowli roślin. Zawsze możesz spróbować. |
|
|
|
|
dm16 [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-04-11, 22:16
|
|
|
takie doniczki o podobnym kształcie stosuje sie do bonsai kaskadowego |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|