|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Co z tymi gałązkami i co to za muszki? |
Autor |
Wiadomość |
switek3 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-06-30, 12:17 Co z tymi gałązkami i co to za muszki?
|
|
|
Witam, mam drzewko już od miesiąca i zaczęło wypuszczać nowe, długie i duże gałązki. Co mam z nimi zrobić-przycinać, jak uformować?zobaczcie zdjęcia i doradźcie. I mam drugi problem-obok drzewka leży co jakiś czas kilka muszek które nie ruszają się bo chyba nie żyją. czy są to jakieś muszki z drzewka czy po prostu naleciały po otwarciu okna tylko czemu nie żyją?pomóżcie proszę
IMG_3530.JPG-popr.JPG Co z tymi gałązkami mam zrobić? |
|
Plik ściągnięto 1929 raz(y) 32,77 KB |
IMG_3531.JPG-popr.JPG Co to za muszka? |
|
Plik ściągnięto 1929 raz(y) 25,51 KB |
|
|
|
|
|
komski [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-06-30, 16:04
|
|
|
Ta muszka to chyba przypikowała w biurko |
|
|
|
|
slowikp
Paweł Słowikowski
Pomógł: 28 razy Wiek: 56 Dołączył: 06 Lip 2007 Skąd: Bońki k\Płońska
|
Wysłany: 2010-07-01, 05:40
|
|
|
Możesz obciąc, a możesz zostawić zależy od ciebie |
_________________ LUDZIE MYŚLCIE TO NIE BOLI |
|
|
|
|
tarekk [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-07-01, 07:04 Re: Co z tymi gałązkami i co to za muszki?
|
|
|
switek3 napisał/a: | Witam, mam drzewko już od miesiąca i zaczęło wypuszczać nowe, długie i duże gałązki. Co mam z nimi zrobić-przycinać, jak uformować?zobaczcie zdjęcia i doradźcie. I mam drugi problem-obok drzewka leży co jakiś czas kilka muszek które nie ruszają się bo chyba nie żyją. czy są to jakieś muszki z drzewka czy po prostu naleciały po otwarciu okna tylko czemu nie żyją?pomóżcie proszę |
co do tych muszek zobacz czy po podlaniu na powieszchni nie wija sie malutkie robaczki(larwy) musisz sprawdzic dokladnie bo sa malutkie, jesli nie ma to muszki sa przypadkowe;]
te odrosty przycinasz zostawiajac 2-3 listki w ten sposob zageścisz koronę lecz jeszcze kwestia jaki kształt chesz osiągnac, bo te ktore tobie beda potrzebne mozesz zostawic i czekac az zdrewnieją |
Ostatnio zmieniony przez tarekk 2010-07-01, 07:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|