|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Sosna wydmowa - bonsai |
Autor |
Wiadomość |
patryk17z [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-02, 14:15 Sosna wydmowa - bonsai
|
|
|
Witam .
Posiadam Sosnę wydmową i mam zamiar zrobić z niej bonsai.
Chciałbym wiedzieć wszystko o podlewaniu i nawożeniu tego gatunku .
W tym dziale tylko o podlewaniu i nawożeniu , ponieważ jest przeznaczony do tego i nie chcę robić nieporządku na forum.
Więc wszystko o podlewaniu i o nawożeniu (wiadome , że kiedy , czym , jak itd. , itp. )
pozdro wszystkim |
|
|
|
|
Herpestes
Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 20 Mar 2008 Skąd: Stare Juchy
|
Wysłany: 2010-05-02, 15:04
|
|
|
Wyszukiwarka albo google |
|
|
|
|
dragonww
Winiarski Wojtek
|
Wysłany: 2010-05-02, 20:49
|
|
|
Najpierw napisz coś o drzewku. Wydmowa rozumiem że pozyskana jako yamadoii? Kiedy? Wrzuć zdjęcie. |
_________________ Wojtek Winiarski |
|
|
|
|
patryk17z [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-03, 09:40
|
|
|
No właśnie chciałbym ja się o nim coś dowiedzieć . Nic nie ma w Googlach i nigdzie indziej. Chcę się dowiedzieć czy lubi dużo wody , czy też mało , czy dużo słońca , czy też mało itd. ...
Mam narazie jej siewki , bo kupiłem ją na allegro (kupiłem roślinę na bonsai , przecież od razu wiedziałem , że nie wyrośnie mi ukształtowane , tylko trzeba robić )
W sumie , to dużo czasu jeszcze ,bo musi wyrosnąć . Więc po ilu latach (od nasiona) można zacząć formować owe drzewko ?
Nawet jeśli dużo czasu , to chcę wszystko o nim już wiedzieć.
pozdro |
|
|
|
|
dragonww
Winiarski Wojtek
|
Wysłany: 2010-05-03, 12:41
|
|
|
To masz siewki, nasiona czy drzewko w końcu??? |
_________________ Wojtek Winiarski |
|
|
|
|
hbr [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-03, 12:50
|
|
|
Liczysz że ktoś pomoże, gdy piszesz "nic nie ma w googlach" - wierzysz w to stwierdzenie?!
W kwestii bonsai jestem pewnie zielony jak Ty, ale wyszukiwanie informacji gdy już masz klawiaturę i łącze internetowe nie jest trudne, chyba że szukasz artykułu "Jak patryk 17z powinien podlewać i nawozić swoją sosnę wydmową".
Po pierwsze: najprawdopodobniej informacje takie znajdziesz na stronach o bonsai - wpisz w google "bonsai", na stronach szukaj opisów gatunków.
Po drugie: jeśli nie ma informacji o sośnie wydmowej, możesz zaryzykować, że rady dotyczące innych sosen będą trafniejsze niż rady odnośnie fikusa - jeśli już nic nie znajdziesz, szukaj tego
Po trzecie - zawsze zostają inne języki (znasz angielski? niemiecki? japoński wreszcie?)
A najważniejsze - nie odbierz tego co napisałem jako złośliwości
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|