wysychający bonsai- pomocy!!!!!!;( |
Autor |
Wiadomość |
Ada1986 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-07, 13:33 wysychający bonsai- pomocy!!!!!!;(
|
|
|
pomocy:
Rok temu zakupiłam okazjonalnie dużego bonsaia...niestety po jakimś czasie zaczeły opadać mu listki...teraz połowa ma liscie(jeszcze) a druga wyglada na uschniętą i nie ma żadnego listka a gałązki sa suche;(dbałam o to aby miał wilgotne podłoże, stoi w naświetlonym miejscu- jedyny bład był taki, że gdy wypuścił "dzikie"gałązki z kory nie opciełam ich w pore tylko po jakimś dłuższym czasie wyglada to troche tak jakby te dzikie gałązki zabrały całą energie drzewku...niestety nie znam sie na tych drzewkach za bardzo...sądząc z opisu w internecie moja odmiana to ficus retusa... jest bardzo duży ma jakby 2 zakrecone wokól siebie korzenie i duże zielone liscie...cały czas w dolnej czesci wypuszcza małe listki i gałęzie ktore już teraz obcinam na czas....kupiłam nawóz i stosuje go wg zaleceń, dbam o wilgotnośc i zraszam listki....nic to jednak nie daje.z tego co wiem stał długo w sklepie wiec moze nie "zadomowił" sie w moich warunkach jeśli ktoś zna sie na tych roślinkach błagam o radę...za chwile będzie już za późno |
|
|
|
|
armin
Armin Niewiadomski
Pomógł: 34 razy Wiek: 57 Dołączył: 19 Lis 2007 Skąd: Swarzędz
|
|
|
|
|
SirDejw
Dawid Markiewicz
Pomógł: 25 razy Wiek: 36 Dołączył: 24 Mar 2009 Skąd: Zabrze
|
|
|
|
|
Ada1986 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-07, 13:50
|
|
|
postaram sie wstawić jakieś fotki...ale błagam pomózcie bo ten bonsai to na prawde fajny okaz....duży- ma ok 1m20....a na dodatku kupiony na prawde za nie duże pieniążki...drugiego takiego nie znajde:(;(;(pomóżcie |
|
|
|
|
armin
Armin Niewiadomski
Pomógł: 34 razy Wiek: 57 Dołączył: 19 Lis 2007 Skąd: Swarzędz
|
Wysłany: 2010-04-07, 19:25
|
|
|