|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Rada w sprawie drzewka |
Autor |
Wiadomość |
mav3rick [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-03, 11:44 Rada w sprawie drzewka
|
|
|
Witam,
Chciałbym się najpierw przywitać z wszystkimi, jako ze jest to mój pierwszy post proszę być wyrozumiałym
Prosiłbym was o kilka rad jakie czynności musiałbym przeprowadzić aby moje drzewko stało się bardziej efektywne. Jak widać na załączonych zdjęciach, jest ono jak narzazie "zarośnięte".
Proszę o jakieś uwagi i opinie. Nie wiem również jakiego gatunku jest moje drzewko.
DSC_0147.JPG
|
|
Plik ściągnięto 2141 raz(y) 90,01 KB |
DSC_0148.JPG
|
|
Plik ściągnięto 2141 raz(y) 92,44 KB |
|
|
|
|
|
Pit-B
Piotr Brożek
Pomógł: 8 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Maj 2007 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 2010-04-03, 19:32
|
|
|
No to zależy kolego o jakie efekty Tobie chodzi???
Efektywne raczej nie, efektowne może i owszem. Chociaż ta bryła jest ładna nawet bardzo. no może przeszkadzają trochę te dłuższe odrosty ale to można poprawić poprzez cięcie. |
_________________ Piotrek
http://www.kwiatyagnieszki.pl/ |
Ostatnio zmieniony przez Pit-B 2010-04-04, 06:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mav3rick [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-03, 20:55
|
|
|
To iz jestem początkującym wielbicielem bonsai, odpowiem krotko o jakie efekty i co bym chciał zrobić z tym drzewkiem mianowicie : co by kolega zrobil majac takie drzewko u siebie |
|
|
|
|
esperanto [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-05, 13:25
|
|
|
moja propozycja:
skrócenie młodych pędów, przerzedzenie korony, wyeksponowanie głównej gaęzi widocznej na drugim zdjęciu, zmiana doniczki przy następnym przesadzaniu na bardziej jednolita kolorystycznie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|