|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Wiśnia - kiedy przesadzać |
Autor |
Wiadomość |
klamek [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-02, 12:27 Wiśnia - kiedy przesadzać
|
|
|
Witam. Rok temu nabylem sliczna wiśnie ktora chcialbym w tym roku przessadzić do innej doniczki która bardziej odpowiada drzewku bonsai;-) tylko teraz pytanie kiedy mam to zrobic czy teraz przesadzac na wiosne czy poczekac do momenty kiedy przekwitna kwiaty? i do jakiej mieszanki? |
|
|
|
|
Ronin
Maciek Krawczyk
|
Wysłany: 2010-04-02, 14:47
|
|
|
A czemu chcesz po kwitnieniu przesadzać? |
|
|
klamek [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-02, 15:06
|
|
|
bo wydawało mi się ze jak przesadzę teraz to czasem może mi nie zakwitnąć w tym roku, albo kwitnienie będzie znikome, a ja chciałbym zobaczyć jak ładnie zakwitnie to drzewko czy może się mylę? |
|
|
|
|
Ronin
Maciek Krawczyk
|
Wysłany: 2010-04-02, 15:35
|
|
|
To zastanów się wpierw co chcesz.
Ja bym wybrała albo kwitnięcie albo przesadzenie. Nie można mieć dwóch rzeczy jednocześnie - oczywiście w sensie nie zakrawającym o patologię i męczenie drzewa. Albo skupiasz się na systemie korzeniowym i chcesz uzyskać jak najlepszy wynik, albo na kwitnięciu i cieszysz się tym stanem. Albo przesadzasz i męczysz drzewo o ile zakwitnie. |
Ostatnio zmieniony przez Ronin 2010-04-02, 15:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|