niewidzialna pajęczynka |
Autor |
Wiadomość |
Gan
Łukasz Gancarz
|
Wysłany: 2010-04-16, 19:03 niewidzialna pajęczynka
|
|
|
Witam. dzisiaj podczas zraszania drzewka zauwazylem dosyc gesta pajenczynke midzy lisciami i galazkami na moim wiązie. przed zraszaniem byla ona doslownie niewidoczna bo przed zraszaniem dokladnie przygladalem sie roslince a podczas zraszania mgielka osiadla sie na tych pajecznynkach i dopiero ja zobaczylem. co to moze byc? prosze o szybka odpowiedz |
|
|
|
|
Gan
Łukasz Gancarz
|
Wysłany: 2010-04-16, 21:01
|
|
|
niedawno pojechalem po moja mame do szpitala bo konczyla dyzur... opowiedzialem jej o tych pajeczynkach i bez wachania powiedziala haslo: PRZĘDZIOREK! przyjechalismy do domu wziela buteleczke zrobila delikatny rostwor z plynem do mycia naczyc "ludwik" i powiedziala: spryskuj tym liscie od spodu! i pamietaj zeby bylo tam wilgotno! przed tym zabiegiem zrobilem zdjecie makro jednej ucietej galazki i dojrzalem go! porownalem ze zdjeciami z neta i sposobami walki z nim... co sie okazalo diagnoza i sposob walki z nim byl w 100% zgodny z diagnoza mojej mamy nie wiem skad nie wiem jak ale od dzis wszelkie problemy z moja roslinka bede rozwazal z moja mama nale na forum tez bede prosil o pomoc jak narazie walka rozpoczeta zobaczymy jaki bedzie efekt
MOD: Proszę edytować posty a nie pisać jeden pod drugim |
Ostatnio zmieniony przez Łukasz Czarnecki 2010-04-16, 21:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Darol87
Kamil Darol
Pomógł: 8 razy Wiek: 37 Dołączył: 29 Mar 2009 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 2010-04-16, 21:28
|
|
|
Życzę powodzenia ja już walczę z nim 3 tygodnie
radziłbym ci kupić jakiś preparat najbardziej polecają Magus 200
Ludwikiem też pryskałem i lipa bo przeschnie i tak ci zje liść gnojek.
Wsadź go w worek (przeźroczysty) by miał strasznie wilgotno i wietrz raz dziennie oraz zraszaj.
I pamiętaj jak masz inne rośliny to też musisz zrobić na nich oprysk ja walczę na 4 wiązach i klonie palmowym z tym samym przeciwnikiem |
|
|
|
|
Gan
Łukasz Gancarz
|
Wysłany: 2010-04-16, 21:59
|
|
|
czytalem o tym preparacie i mam zamiar jutro jechac do ogrodniczego i go kupic no ale dzisiaj bylo juz za pozno a walka czym wczesniej zaczeta to szybciej wygrana a w pokoju mam tylko jeszcze jednego duzego fikusa ale dosc daleko stal ale dla profilaktyki sprawdze i jego choc bedzie ciezko bo ma jakies 2m i duzo lisci |
|
|
|
|
Darol87
Kamil Darol
Pomógł: 8 razy Wiek: 37 Dołączył: 29 Mar 2009 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 2010-04-16, 22:19
|
|
|
No jak chcesz powodzenia z intruzem. |
|
|
|
|
dragonww
Winiarski Wojtek
|
Wysłany: 2010-05-03, 17:31
|
|
|
Na pewno przędziorek. NIe lubi wilgoci. Stosuj opryski na wiązach zawsze się pojawia. Doradzam profilaktyczne opryski co jakiś czas. |
_________________ Wojtek Winiarski |
|
|
|
|
|