|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Czy ten sok mleczny z ficus retusa jest trujący |
Autor |
Wiadomość |
Nika07 [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-10-17, 10:14 Czy ten sok mleczny z ficus retusa jest trujący
|
|
|
Czy trzeba uważać na ten sok mleczny jak się przycina np.listki?? |
|
|
|
|
Danuta Jagoda [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-10-17, 10:38
|
|
|
Czytałam, że ten sok z ficuców zawiera substancję, która u alergików może wywołać problemy ze skórą i katar sienny. Ponoć nawet jak ten sok zaschnie to może drażnić nos albo gardło.
Ja sama mam kilka ficusów w domu i nic mi się nie dzieje - ale nie jestem alergiczką. To "mleczko" jest bardzo praktyczne przy przycinanniu bo zasklepia rany i nie trzeba już smarować maścią. Z pewnością nie należy jednak go jeść i trzeba uważać aby nie zatrzeć oczu lub śluzówki nosa. |
Ostatnio zmieniony przez Danuta Jagoda 2008-10-17, 11:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Nika07 [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-10-17, 10:43
|
|
|
ja jestem alergiczka i astmatyczka.nos mnie troche swedzi ale ja im scieram troche te mleczko.dzięki za porade |
|
|
|
|
dorothea1989 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-09-18, 09:40
|
|
|
A ja odświerzam temat z względu na zwierzęta które niektórzy z nas mają w domu, te mleczko dla zierząt jest silnie trujące dlatego nalezy uważac w szczególności na koty czy fretki które lubia podgrzać kwiatki. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|