|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Zamknięty przez: Łukasz Czarnecki 2010-02-24, 18:43 |
Fikus z supermarketu - kilka pytań |
Autor |
Wiadomość |
stasiu [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-02-23, 21:22 Fikus z supermarketu - kilka pytań
|
|
|
Witam.
Przy zakupionym fikusie pisało że jest to fikus "ginseng" - tak wiem że jest to nazwa handlowa. I moje pierwsze pytanie co to za fikus tzn jaka jest jego nazwa hodowlana ? Czy ten fikus to po prostu MARCHEWA - widziałem trochę takich zdjęć na forum jednak ten ma inny korzeń ( przynajmniej dla mnie wizualnie jest on inny ), chyba że określenie marchewa dotyczy samego kształtu korzenia A drugie pytanie, czy jest sens kształtowania tego fikus na drzewko bonsai Czy może niech to sobie rośnie, a zakupić inne ( inny gatunek, nie z supermarketu ). Fikusa dostałem także na pewno go nie wyrzucę bo ładnie wygląda Z góry przepraszam za jakość zdjęć, aktualnie nie jestem w stanie zrobić lepszych Mam nadzieje że jednak się na coś zdadzą. I dziękuję za każdą odpowiedź.
|
|
|
|
|
dextrosse
Jan Nowakowski
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 04 Sty 2010 Skąd: Pobiedziska
|
Wysłany: 2010-02-23, 21:51
|
|
|
Wpisz w wyszukiwarce FIKUS RETUSA jest ogrom informacji o tym gatunku |
|
|
|
|
stasiu [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-02-23, 22:31
|
|
|
Dzięki |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|