|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Saregatia i "wiązanie" korony... |
Autor |
Wiadomość |
MeetTheRasta [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-11-03, 19:20 Saregatia i "wiązanie" korony...
|
|
|
A więc krótko i zwięźle...
Mój bonsai (saregatia) został delikatnie związany wełnianą, delikatną nicią. Poniżej zamieszczam zdjęcia. Chcę aby nie rósł mi tak na boki, więc zrobiłem, co zrobiłem .
1. Czy on mi nie "zdechnie"?
2. Czy to mu na dobre wyjdzie?
3. Chcę go stylizować tak, aby rósł jak elipsa, nie ma to być proste koło a wydłużone w górę koło
4. Proszę o szybką odpowiedź
PS. Cotygodniowo nawożony florovitem.
@edit- te gałązki od dołu wyglądają jakby miały się zaraz złamać, ale nie mogę ich obciąć. |
Ostatnio zmieniony przez MeetTheRasta 2009-11-03, 19:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
lukipela
Paweł F.
Pomógł: 59 razy Wiek: 40 Dołączył: 16 Lis 2008 Skąd: lublin
|
Wysłany: 2009-11-03, 19:36
|
|
|
1.Z powodu związania nie zdechnie,ale skoro masz takie pomysły to nie wróżę jej długiego żywota
2.NIE
3.W tym celu zazwyczaj stosuje się przycinanie
A tak poza tym to bez komentarza |
|
|
|
|
pawel18
Paweł Głowiak
Pomógł: 135 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Maj 2007 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 2009-11-04, 00:35
|
|
|
roslin o tej porze roku sie juz nie na wozi . ty na pewno na dobre forum trafiles moze poszukj forum anty-bonsai bo to cos nie ma nic z nim wspolnego , wspolczuje jdynie tej roslinie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|