|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Sagateria + karmona drobnolistna |
Autor |
Wiadomość |
Yawoor [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-09-04, 16:59 Sagateria + karmona drobnolistna
|
|
|
może i nie czas na przycinanie drzewek, lecz proszę o pomoc w przycięciu dwóch drzewek. Zdjęcia zamieszczam na Imageshacku :
Wszystkie zdjęcia w jednym linku :
http://img98.imageshack.us/gal.php?g=p7280035.jpg |
Ostatnio zmieniony przez Yawoor 2009-09-04, 17:02, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
rastaman
roots reggae regga
Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 18 Cze 2009 Skąd: Siemianowice Sląskie
|
Wysłany: 2009-09-05, 10:23
|
|
|
a więc tak to co na czerwono oczywiście obciąć a to co w kółku to na pierwszym zdjęciu również wyciąć aby ukazać bardziej pień a te druty na odrostach to po co skoro są całkowicie proste ? te dwie boczne możesz zostawić by dalej rosły ale też bym je troszkę przyciął a górną oczywiście dalej prowadzić i kształtować ale czubek możesz ściąć tak gdzieś w połowie.
co do drugiego obrazka podobnie tyle że te niebieskie to mniej więcej mają przedstawiać jak możesz poprowadzić dalej gałązki. to wszystko co znajduje sie pod lewą niebieską linią bym wyciął.
ale pamiętaj że to tylko moja sugestia i radzę poczekać na kilka innych pomysłów bo sam nie jestem zbyt doświadczony w tej sztuce pozdro i powodzenia |
|
|
|
|
Yawoor [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-09-05, 11:42
|
|
|
druty są po to by prosto rosło, inaczej schodzi mi wszystko na dół |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|