|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Serissa- zniekształcone liście |
Autor |
Wiadomość |
jakub.wojciech [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-06-13, 21:03 Serissa- zniekształcone liście
|
|
|
Witam,
w środe dostałem pocztą moje nowe bonsai jest to serissa od jednego z polecanych na tym forum użytkowników. Wszystko ładnie ale dzisiaj zauważyłem, że pojawiły się u niej jakieś dziwnie poskręcane niektóre liście. Czy jest to problem do obaw ? jak na razie tylko ją podlewam, czekam 2 tygodnie żeby zacząć ją nawozić. Podlewam ją codziennie, jak na moje niewprawione oko wszytko robię ok. Proszę o poradę. Załączam zdjęcia. Na widać tylko jedną parę listków, ale jest ich więcej.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc. |
|
|
|
|
uchiha andrzej [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-06-14, 20:25
|
|
|
Podepnę się do tematu. Na tym pierwszym zdjęciu widać dziwne wgniecenia na listkach, a z moją serissą dzieje się dokładnie tak samo. Czym to może być spowodowane? (chodzi mi o te wgniecenia) |
|
|
|
|
jakub.wojciech [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-07-03, 21:12
|
|
|
Minęło już kilkanaście dni od mojego pierwszego posta w tym wątku i informuję, że listki same się wyprostowały. Niektóre zżółkły i opadły, ale pojawiło się wieeele nowych listków. Wcześniej otrzymałem informację, że to jest normalna przypadłość serissy w okresie silnego wzrostu i autor tych słów miał całkowitą rację w moim przypadku.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|