|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Bonsai we Wrocławiu |
Autor |
Wiadomość |
mdoodek [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-04-28, 16:45 Bonsai we Wrocławiu
|
|
|
Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu przemierzam Wrocław wszerz i wzdłuż w poszukiwaniu sklepów/ kwiaciarni z bonsai. Zaliczyłem wszystkie markety i to co tam zobaczyłem moge określić jednym słowem - tragedia. Czy są w ogóle we Wrocławiu miejsca ,gdzie można dostać ciekawe, 'niezarżnięte' okazy do hodowli ? Bardzo proszę o informacje. |
|
|
|
|
krysztof [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-04-28, 16:48
|
|
|
Tu byłeś.
Akademia Bonsai - Centrum Bonsai Wrocław
52-214 Wrocław ul. Kurpiów 14 |
|
|
|
|
mdoodek [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-04-28, 16:57
|
|
|
Nie. Ale jutro sie wybieram Dzięki. A jakby ktoś jeszcze znał jakieś 'miejscówki' to prosiłbym o podzielenie się informacją o nich. |
Ostatnio zmieniony przez mdoodek 2009-04-28, 16:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
natana3l [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-04-28, 19:23
|
|
|
Jeśli chodzi Ci o bonsai to faktycznie w Akademii na pewno znajdziesz coś dla siebie. Ja jednak zacząłbym od kupienia rośliny w szkółce i próbowałbym sam coś stworzyć. |
|
|
|
|
mdoodek [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-04-28, 21:46
|
|
|
Masz na uwadze jakąś konretną szkółkę, godną polecenia, gdzie na pewno znajdę coś ciekawego. Nie chciałbym jeżdzić daremnie... |
|
|
|
|
natana3l [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-04-29, 12:31
|
|
|
Ja na razie "zwiedziłem" punkty sprzedaży na Powstańców koło urzędu pracy i na Traugutta na przeciwko białego kościoła, obydwu raczej nie polecam.
Mały wybór. Z tego co szukałem w necie to wydaję mi się że warto się przejechać na http://www.kulas.pl/sort....20:32:25&on=tak duży wybór z tego co jest napisane na stronie i http://www.drzewaozdobne.pl/index.html Ja na razie nie mam czasu na rajdy po szkółkach |
|
|
|
|
mdoodek [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-04-29, 14:50
|
|
|
Dzięki za info. Dzisiaj kupiłem wiąza w Akademii, ale z pewnością wkrótce będę chciał spróbować swoich sił w tworzeniu drzewka od podstaw, a wtedy na pewno warto będzie odwiedzić takie szkółki. |
Ostatnio zmieniony przez mdoodek 2009-04-29, 14:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|