Strona Główna Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Bonsai we Wrocławiu
Autor Wiadomość
mdoodek
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-28, 16:45   Bonsai we Wrocławiu

Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu przemierzam Wrocław wszerz i wzdłuż w poszukiwaniu sklepów/ kwiaciarni z bonsai. Zaliczyłem wszystkie markety i to co tam zobaczyłem moge określić jednym słowem - tragedia. Czy są w ogóle we Wrocławiu miejsca ,gdzie można dostać ciekawe, 'niezarżnięte' okazy do hodowli ? Bardzo proszę o informacje.

krysztof
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-28, 16:48   

Tu byłeś.
Akademia Bonsai - Centrum Bonsai Wrocław
52-214 Wrocław ul. Kurpiów 14

mdoodek
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-28, 16:57   

Nie. Ale jutro sie wybieram :-D Dzięki. A jakby ktoś jeszcze znał jakieś 'miejscówki' to prosiłbym o podzielenie się informacją o nich.
Ostatnio zmieniony przez mdoodek 2009-04-28, 16:58, w całości zmieniany 1 raz  

natana3l
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-28, 19:23   

Jeśli chodzi Ci o bonsai to faktycznie w Akademii na pewno znajdziesz coś dla siebie. Ja jednak zacząłbym od kupienia rośliny w szkółce i próbowałbym sam coś stworzyć.

mdoodek
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-28, 21:46   

Masz na uwadze jakąś konretną szkółkę, godną polecenia, gdzie na pewno znajdę coś ciekawego. Nie chciałbym jeżdzić daremnie...

natana3l
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-29, 12:31   

Ja na razie "zwiedziłem" punkty sprzedaży na Powstańców koło urzędu pracy i na Traugutta na przeciwko białego kościoła, obydwu raczej nie polecam.
Mały wybór. Z tego co szukałem w necie to wydaję mi się że warto się przejechać na http://www.kulas.pl/sort....20:32:25&on=tak duży wybór z tego co jest napisane na stronie i http://www.drzewaozdobne.pl/index.html Ja na razie nie mam czasu na rajdy po szkółkach :-)

mdoodek
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-29, 14:50   

Dzięki za info. Dzisiaj kupiłem wiąza w Akademii, ale z pewnością wkrótce będę chciał spróbować swoich sił w tworzeniu drzewka od podstaw, a wtedy na pewno warto będzie odwiedzić takie szkółki.
Ostatnio zmieniony przez mdoodek 2009-04-29, 14:51, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu