Strona Główna Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jałowiec rozesłany- nasza pierwsza przygoda z bonsai..
Autor Wiadomość
Sathis
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-10, 12:04   Jałowiec rozesłany- nasza pierwsza przygoda z bonsai..

Czesc, czołem, jestem tu nową koleżanką i po pierwsze witam się ciepło :)

A teraz do rzeczy.. kierowani miłością do wszystkiego co zielone zainteresowaliśmy się wraz z mężem sztuką bonsai. Troszkę poczytaliśmy, powiczyliśmy na teściów śliwce i wczoraj zabraliśmy się do formowania drzewka dla nas. Wybraliśmy jałowiec rozesłany jako balkonowy outdoor. Popracowaliśmy nad nim kierując się m. in. zdjęciem jakie gdzieś znaleźliśmy i traktujemy jako pirwowzór (ostatnie foto).

Proszę o komentarz i radę, ewentualne uwagi i pomysły. Czegoś mi tu brakuje ale nie do końca jestem pewna o co mi chodzi :) Delikatnie podrutowaliśmy 2 gałęzie i na dole jedna jest podparta. Ot tyle :) Mam nadzieję, że jak troszkę drzewko podrośnie będzie można więcej zrobic.

pozdrawiam i z góry dziękuję :)

krysztof
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-10, 14:44   

Jedno co mogę napisać to że w takiej donicce nie osiągnie on takiej masy jak na wzorze.

Sathis
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-10, 14:50   

Dziekuje za komentarz. Tez tak mysle. Ta donica wydawala mi sie jednak odpowiednia do obecnej wielkosci rosliny. Zreszta nie jestem pewna czy az tak wielki ma byc ten jalowiec- myslalam raczej o ksztalcie.

A czy jakis komentarz w tej sprawie?

Odpowiedz do tematu