|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Jałowiec rozesłany- nasza pierwsza przygoda z bonsai.. |
Autor |
Wiadomość |
Sathis [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-04-10, 12:04 Jałowiec rozesłany- nasza pierwsza przygoda z bonsai..
|
|
|
Czesc, czołem, jestem tu nową koleżanką i po pierwsze witam się ciepło
A teraz do rzeczy.. kierowani miłością do wszystkiego co zielone zainteresowaliśmy się wraz z mężem sztuką bonsai. Troszkę poczytaliśmy, powiczyliśmy na teściów śliwce i wczoraj zabraliśmy się do formowania drzewka dla nas. Wybraliśmy jałowiec rozesłany jako balkonowy outdoor. Popracowaliśmy nad nim kierując się m. in. zdjęciem jakie gdzieś znaleźliśmy i traktujemy jako pirwowzór (ostatnie foto).
Proszę o komentarz i radę, ewentualne uwagi i pomysły. Czegoś mi tu brakuje ale nie do końca jestem pewna o co mi chodzi Delikatnie podrutowaliśmy 2 gałęzie i na dole jedna jest podparta. Ot tyle Mam nadzieję, że jak troszkę drzewko podrośnie będzie można więcej zrobic.
pozdrawiam i z góry dziękuję
|
|
|
|
|
krysztof [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-04-10, 14:44
|
|
|
Jedno co mogę napisać to że w takiej donicce nie osiągnie on takiej masy jak na wzorze. |
|
|
|
|
Sathis [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-04-10, 14:50
|
|
|
Dziekuje za komentarz. Tez tak mysle. Ta donica wydawala mi sie jednak odpowiednia do obecnej wielkosci rosliny. Zreszta nie jestem pewna czy az tak wielki ma byc ten jalowiec- myslalam raczej o ksztalcie.
A czy jakis komentarz w tej sprawie? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|