|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Sageretia po przesadzeniu - zwisające pędy |
Autor |
Wiadomość |
ola [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-03-15, 13:04 Sageretia po przesadzeniu - zwisające pędy
|
|
|
Witam
Przesadziłam moją sageretie tydzień temu.Po przesadzeniu rosła dalej ładnie aż tu dwa dni temu zobaczyłam że końcówki listków u niektórych pendów zwineły się w rulonik.
moje pytania:
-czym to może być spowodowane?
-i co z tym zrobić?
|
Ostatnio zmieniony przez szef 2013-03-28, 20:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Monia [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-03-15, 13:09
|
|
|
hmm...ostatnio tez przesadzałam swoją Sagaretie tak samo zareagowała. Myślę że jest to spowodowane właśnie przesadzaniem. Musi się przystosować do nowej gleby.
U mnie widać było tak jakby niektóre listy "zwiędły".
Mogę się mylić, wiec lepiej poczekać na opinię kogoś bardziej doświadczonego |
|
|
|
|
ola [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-03-15, 13:38
|
|
|
Monia a jak teraz się czuje twoja Sageretia |
|
|
|
|
Monia [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-03-15, 13:45
|
|
|
A coraz lepiej. Już nie widzę zwiędłych listków, nawet wypuszcza nowe. Próbuje utrzymać stałą wilgotność i światło. Nie nawożę i miarowo podlewam. Na pewno ma w tym wszystkim swój udział ładna pogoda. Słońce jest antidotum na wszystko co złe Zimą moje drzewko wyglądało strasznie, tlumaczyłam sobie to brakiem słońca. I chyba faktycznie tak było |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|