|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Klon Palmowy |
Autor |
Wiadomość |
Ewela [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-01-25, 09:40 Klon Palmowy
|
|
|
Tego klona kupiłam w palniarni miał strasznie suche liście takie poprzypalane od słońca, mimo to od razu wiedziałam że to to drzewko, kuypiłam go szybko sie zaklimatyzował trzymałam go na balkonie kiedy było za duże słońce odstawiałam go gdzie był kawałek cienia. Prawidłowo zgubił liście na jesień. To najpiękniejszy bonsai jaki mam pięknie zmienia kolory liści. Już zaczęły mu wypuszczać nowe Mam pytanie co możnabymu było przyciąć i kiedy podrutować. |
Ostatnio zmieniony przez Ewela 2009-01-25, 13:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pawel18
Paweł Głowiak
Pomógł: 135 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Maj 2007 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 2009-01-25, 13:32
|
|
|
Ewela napisał/a: | Już zaczęły mu wypuszczać nowe | niby jakim cudem wypuszcza nowe liscie , to gdzie ty go teraz trzymasz |
|
|
|
|
Ewela [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-01-25, 13:43
|
|
|
na balkonie, choć gdy było zimniej trzymałam go w domu, teraz cały czas stoi na balkonie |
Ostatnio zmieniony przez Ewela 2009-01-25, 13:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pawel18
Paweł Głowiak
|
Wysłany: 2009-01-25, 13:49
|
|
|
nie potrzebnie przenosilas go do domu trezba bylo go oslonic i tyle . to nienaturalne zeby drzewa wypuszczaly o tej porze roku liscie . tym przeniesieniem go na chwile do domu zaklocilas jego proces i moze sie to odbic na jego kondycji w sezonie wegetacji |
|
|
|
|
Ewela [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-01-25, 13:52
|
|
|
Już właśnie nie mam zamiaru go przynosić do domu. Bałam sie że mi przymarznie a nie wiedziałam jak go osłonic. Następnym razem bede wiedziała. Mój ficus tez zaczyna wypuszczać liście ale był trzymany w domu cały czas, ale to chyba nie jest to samo. |
Ostatnio zmieniony przez Ewela 2009-01-25, 13:56, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
pawel18
Paweł Głowiak
|
Wysłany: 2009-01-25, 14:17
|
|
|
nie u mnie fikusy tez juz wybily po zimie , z indoorami jest calkiem inaczej niz z out |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|