|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
"Bonsai w mieszkaniu. Rośliny, formowanie, pielęgnacja& |
Autor |
Wiadomość |
AnnaDorota [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-07-30, 18:13 "Bonsai w mieszkaniu. Rośliny, formowanie, pielęgnacja&
|
|
|
( Wątek z 09.09.2005, ze starej wersji forum. Ewentualne wyjaśnienia oznaczono brązową kursywą ).
Znalazłam dziś w Merlinie nową książkę :
Jochen Pfisterer "Bonsai w mieszkaniu. Rośliny, formowanie, pielęgnacja"
Stron tylko 61, ale cena dość niska, może przyda się początkującym.
http://pasaz.onet.pl/PASA....merlin.com.pl% 2Ffrontend%2Fpromo%2F470,1%3Fskad%3Dneumqkusdr |
|
|
|
|
Olon
Olek Ochlak
Pomógł: 17 razy Wiek: 51 Dołączył: 27 Cze 2006 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2006-07-30, 18:13
|
|
|
Gorąco polecam
Książka , mimo swojej małej objętości , porusza i ukazuje wiele tematów w nowym świetle. Bardzo dobre zdjęcia(choć czasami chciałoby się aby były nieco większe ). Przegląd objawów typowych szkodników i chorób.
Zwięzłe i rzeczowe opisy najpopularniejszych Indoor'ów.
Opisy rośłin pustynnych i stepowych co jest pewnym novum jak na książki o bonsai.
Wiele skondensowanych informacji z podstaw formowania i pielęgnacji czy tez zimowania , podanych w przystępny sposób i opatrzonych często rysunkami , zastępującymi 1000 słów.
Warto ją mieć.
|
|
|
|
|
White_mtb [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-07-30, 18:14
|
|
|
witam
z tej seri -tomików miałem okazje przeczytać i obejrzeć ksiązeczke o storczykach -ksiązka chuda ale sporo dobrych informacji
jednak wiadomo ze cena mała - to i ksiązka niezbyt doskonała
chociaż napewno lepsza niż 101 praktycznych porad
|
|
|
|
|
guziolex [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-07-30, 18:16
|
|
|
Mam ta ksiazke i jestem poczatkujacym na krutsza mete ma ona wiele przydatnych informacji i tymbardziej ze jest taka cieniutka polecam : ) choc po przeczytaniu od deski do deski kilka razy apetyt na wiedze tylko wzrasta . |
|
|
|
|
psuja [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-11-16, 01:36
|
|
|
Troszkę stary wątek, ale pozwolę sobie napisać, że wybieram się jutro do księgarni Merlina po tą książeczkę. Cena niewielka (15 zl) a na pewno coś ciekawego w niej znajdę.
zdravim Vas
Psuja |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|