A to moje wypociny z warsztatow |
Autor |
Wiadomość |
pawel18
Paweł Głowiak
Pomógł: 135 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Maj 2007 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 2008-10-01, 09:21 A to moje wypociny z warsztatow
|
|
|
drzewko z poczatku wygladalo mi bardziej na kaskade , ale na ten styl pien byl niestety zbyt cienki . Z pomoca Pana Marka udalo mi sie wyciac zbedne galęzie i wyobrazilem sobie przyszly wyglad drzewka . pozniej to juz tylko robienie jin oraz drutowanie , a pozniej ukladanie rosliny wraz z P.Markiem . efekt koncowy jest taki : |
Ostatnio zmieniony przez pawel18 2008-10-01, 09:55, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Daniel J.
dawniej: yoker .pl
Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 14 Mar 2007 Skąd: sieradz
|
Wysłany: 2008-10-01, 09:58
|
|
|
widac reke fachowca . roslina ma przed soba jeszcze dloga droge , ale to tylko zageszczanie poprawianie drobnych galazek i ukladanie chmurek . ale jak na pierwsze formowanie to b. fajnie widac koncepcje drzewka . byle tak dalej warsztaty nie gryzaa tylko ucza i pokazuja nasze braki i ile nam jeszcze brakuje do doskonalosci . pozdrawiam |
|
|
|
|
pawel18
Paweł Głowiak
|
Wysłany: 2008-10-01, 10:06
|
|
|
Daniel J. napisał/a: | byle tak dalej warsztaty nie gryzaa tylko ucza i pokazuja nasze braki i ile nam jeszcze brakuje do doskonalosci . pozdrawiam | dokladnie Danielu , po jednych warsztatach nauczylem sie w praktyce wiecej niz sam przez te 2 lata ktore zajmuje sie ta sztuka . Daniel J. napisał/a: | roslina ma przed soba jeszcze dloga droge , ale to tylko zageszczanie poprawianie drobnych galazek i ukladanie chmurek . | bede do tego dazyl w przyszlym sezonie . caly sezon zageszczania a na jesien ponowne drutowanie , o ile roslina przezyje i bedzie miala sie dobrze . pzdr |
|
|
|
|
Ronin
Maciek Krawczyk
|
Wysłany: 2008-10-01, 12:16
|
|
|
Paweł a co byś powiedział na skrócenie prawej strony i budowę korony po prawo-tak jak jest, ale stopniowo koronę opuszczać? To jest chińczyk? Pień najkorzystniej wygląda na 1 focie i do takiego łuku bym dążył-na reszcie pień jakoś za bardzo jest wygięty. Po lewo ta najwyższa gałąź wygięta jest w taki łuk, co nie ma racji bytu ze względu na przechylenie rośliny na prawą stronę. Po lewo powinny być gałęzie krótsze i bez charakterystycznego wygięcia, jedynie delikatny łuczek. Nie wiem czy jin jest tu potrzebny, czy nie robi raczej dysharmonii. Górną część rośliny pochyliłbym nieco bardziej na prawo. Wszystko na podstawie 1 foty, bo ona mi najbardziej leży. |
|
|
darkeuphoria
Ela J.
Pomogła: 3 razy Wiek: 39 Dołączyła: 25 Sie 2008 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-10-01, 12:25
|
|
|
Musze powiedzieć, że na żywo wygląda dużo lepiej niż na fotkach
Dbaj o niego a za rok porównamy efekty na obu drzewkach
|
_________________ |
|
|
|
|
pawel18
Paweł Głowiak
|
Wysłany: 2008-10-01, 13:41
|
|
|
zdjecia robilem na szybkiego wiec nie sa za dobre . drzewko nie jest tak do konca od frontu fotografowane , a juz an pewno 1 zdjecie nie przedstawia frontu . po drugie drzewko bedzie inaczej posadzone wiec na pewno to zmieni postac rzeczy . na razie nic nie bede ruszal , niech sie zagesci w przyszlymk roku zabiore je moze na jakies warsztaty i tam pomysli sie na zywo , narazie bedzie tak jak jest . |
|
|
|
|
|