|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Wiąż drobnolistny, pomoc w dalszym prowadzeniu drzewka |
Autor |
Wiadomość |
toffi84 [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-09-12, 14:22 Wiąż drobnolistny, pomoc w dalszym prowadzeniu drzewka
|
|
|
Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum, witam wszystkich
A teraz do rzeczy Na urodzinki dostałem drzewko przedstawione na poniższych zdjęciach. Jak sądze jest to wiąz drobnolistny. Nie mam zbyt dużego doświadczenia przy hodowli bonsai (no moze poza jednym, eksperymentalnym fikusem ), dlatego zwracam się do Was, z prośbą o pomoc i rady odnosnie dalszego prowadzenia drzewka, które jest juz wstępnie ukształtowane, jednak nie prezentuje sie zbyt okazale Jakie zabiegi (drutowanie, przycinanie, itd) nalezało by przeprowadzić w pierwszej kolejności?? Czy moge np. uporządkować koronę (obciąć odstające gałęzie??)
z góry dziękuje za pomoc
|
|
|
|
|
mickel [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-09-17, 14:20
|
|
|
Obetnij gałęzie i osuń efekt krzaczka. Pisze o tym na stronie w dziale "przycinanie". Troche poczytaj bo prawie o wsystkim pisze |
Ostatnio zmieniony przez mickel 2008-09-18, 08:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|