|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Ficus chyba natasha |
Autor |
Wiadomość |
rolo69 [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-02-17, 13:20 Ficus chyba natasha
|
|
|
Witam jestem tutaj nowy.Mam problem z dalszym formowaniem tego drzewka.Może ktoś kompetentny doradzi mi coś mądrego? |
Ostatnio zmieniony przez rolo69 2008-02-17, 18:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Jacek Grzelak
Honorowy Członek Mod-Team'u
Pomógł: 115 razy Wiek: 52 Dołączył: 01 Lip 2006 Skąd: Żabin gm. Wierzchowo
|
Wysłany: 2008-02-17, 21:57
|
|
|
tak , wygląda jak natasha , ale , napisz jeszcze tylko czy gałązki są elastczne , czy też kruche , bo jesli kruche to będzie odmiana wiandi , a tę raczej tylko cięciem mozna formować , wiandi ma charakterystyczne faliste konary , co widac na fotce , jednak i natasha niejednokrotnie wytwarza podobne w pewnych warunkach |
_________________ Pozdrawiam z Pojezierza Drawskiego
Jacek G. - "qercus4"
http://www.uslugiogrodniczezabin.pl/ |
|
|
|
|
rolo69 [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-02-18, 17:34
|
|
|
Witam według mnie to gałązki są elastyczne,łatwo sie wyginają. |
|
|
|
|
ursx [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-02-18, 20:06
|
|
|
Nowy?To oznacza może też że masz krótko drzewko? Ja sie w sumie nie znam za bardzo bo też jestem nowa w tych sprawach ale roślina powinna się przyzwyczajić do klimatu w Twoim domu jakieś 3-4 tygodnie. W tym czasie powinno się tylko podlewać czy zraszać. Natomiast po tym czasie zacząć juz coś z nim robić. |
|
|
|
|
pawel18
Paweł Głowiak
Pomógł: 135 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Maj 2007 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 2008-02-18, 20:25
|
|
|
ursx napisał/a: | W tym czasie powinno się tylko podlewać czy zraszać | tak dla sprostowania , to sa to dwie calkiem rozniace sie od siebie czynnosci i nie mozna wybrac miedzy jednym a drugim . podlewanie jest konieczne , aby roslina mogla bez problemow przezyc i sie rozwijac , natomiast zraszanie lisci ma za zadanie podniesc wilgotnosc powietrza wokol drzewka po to by roslina lepiej sie rozwijala . |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|