|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Drutować czy nie |
Autor |
Wiadomość |
flojd [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-04-12, 13:29 Drutować czy nie
|
|
|
Witam wszystkich od niedawna jestem posiadaczem małego drzewka, byłem totalnie zielony moja wiedza na temat tych wspaniałych drzewek wzrosła między innymi dzięki waszemu forum. Teraz mam pytanie czy moje drzewko (jak widać na zdjęciu) jest sens drutować i czy da się osiągnąć taki efekt jak pod zdjęciem? Prosiłbym również o wasze propozycje jeśli jakieś macie co do stylu w jakim powinno być hodowane moje drzewko. |
|
|
|
|
Trium [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-04-12, 15:56
|
|
|
raczej takiego efektu nie osiągniesz bo ma to drzewko pień ucięty lecz moge się mylić nie jestem doświadczony ale się trochę na tym znam |
|
|
|
|
slawekcavan [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-04-12, 18:55
|
|
|
musisz przedłużyć pień zrobić wieszchołek z jednej gałązki |
|
|
|
|
flojd [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-04-12, 19:20
|
|
|
Czy ''mocniejsze przycięcie'' gałązek może spowodować negatywne skutki? Chodzi mi o zrobienie tego wierzchołka. |
|
|
|
|
slawekcavan [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-04-12, 21:40
|
|
|
musisz przemyśleć które przyciąc a które zostawić. jeśli to przemyślisz i przytniesz to drzewko puści po jakimś czasie puści nowe pędy z których można wyprowadzić nowy wieszchołek. a puźniej pozostaje czekać przycinać i tak w kułko. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|