|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
fikus retusa jak go uformowac? |
Autor |
Wiadomość |
Natqa [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-02-26, 20:43 fikus retusa jak go uformowac?
|
|
|
Witam
Od kilku dni posiadam fikusa retuse. Narazie oczywiście nie bede z nim nic robila bo chce żeby sie zaklimatyzował. Trzyma sie swietnie i nie stracił do tej pory żadnego listka wiec mam pytanie czy on wogóle nadaje sie na bonsai i jak mogłabym go uformowac?:
zdjęcie z przodu:
fotka z tyłu:
i foty po bokach:
|
|
|
|
|
lasek [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-02-28, 13:33
|
|
|
po pierwsze nadaje sie na bonsai bo juz jest bonsai. moze nie jakimś świetnym wiekowym egzemplarzem ale jest. |
|
|
|
|
AnnaDorota [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-02-28, 13:42
|
|
|
I to znaczy wg ciebie ze nie trzeba go formować? Oj trzeba, trzeba. Chociażby rozchylić koronę i zagęścić. |
|
|
|
|
Natqa [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-02-28, 21:53
|
|
|
czyli mam te pojedyncze gałązki porozchylac na boki żeby ta korona byla szersza? |
|
|
|
|
Kevin [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-03-03, 12:48
|
|
|
drutami rozchylić z tego co wiem to ten gatunek mozna drutowac w kazdej porze roku ale nie wiem czy mozna mlode drzewka drutowac i to kilkudniowe w nowym miejscu.. |
|
|
|
|
Natqa [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-03-03, 16:17
|
|
|
dzieki |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|