|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Historia drzewka: Klon palmowy |
Autor |
Wiadomość |
Ruckus
majster
|
Wysłany: 2007-11-15, 20:05 Historia drzewka: Klon palmowy
|
|
|
To jest historia mojego klona. Nie wpisuj tutaj swioch komentarzy. Jeśli masz uwagi, pytania lub chcesz skomentować to przejdź do wątku
"Komentarze: Klon palmowy"
tego klona kupiłem jakoś na wiosne tego roku. niestety nie mam fotki zaraz po kupnie kiedy to był jeszcze czerwony jak stówa. Także niemam fotki w pierwotnej doniczce. Klonik był bardzo długo w tej doniczce i naturalnie wymagał przesadzenia (ponieważ bryła korzeniowa była zbita i korzonki wiły się już po ścianach doniczki), ale cóż na to raczej było ciut za późno więc ograniczyłem się do przełożenia go do większej tacki a potem nabyłem doniczke. dosłowne przesadzenie bedzie tej wiosny(zobaczymy co kryje ziemia ). dużo roboty przy nim nie było lekkie drutowanko 4 miesiące i rozdrutowałem. na wiosne prócz przesadzania planuje cięcie najdłuższych przyrostów i zagęszczanie. Wybierając tę roślinke najbardziej spodobał mi sie ruch pieńka i on sam. ma fajną fakturke przy podstawie i zwęża się płynnie ku górze.(żadnych ran,szram) Grubas to z niego nie jest (coś jak kciuk )ale nie przeszkadza mi to bo ma w tym swój urok i będzie raczej prowadzony jako smukły i dostojny a nie sędziwy i grubawy:)POZDROWIENIA |
Ostatnio zmieniony przez szef 2007-11-16, 12:01, w całości zmieniany 8 razy |
|
|
|
|
Ruckus
majster
|
Wysłany: 2008-04-01, 12:33
|
|
|
Wiosna. Klonik przezimował sobie w styropianowej szklarni obsypany korą, podobnie jak i reszta jego kolegów. Teraz odwdzięcza sie ciesząc oko jaskrawymi kolorami. |
Ostatnio zmieniony przez Ruckus 2008-04-01, 12:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ruckus
majster
|
Wysłany: 2009-05-03, 20:06
|
|
|
A oto najnowsze foto klonika maj 2009 |
Ostatnio zmieniony przez Ruckus 2009-05-03, 20:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|