|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Serissa w wazonie |
Autor |
Wiadomość |
fidelpatcha
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 10 Kwi 2007 Skąd: Siemianowice
|
Wysłany: 2007-11-13, 07:54 Serissa w wazonie
|
|
|
Witam. W ramach eksperymentu postanowiłem pobawić się z inną koncepcją pojemnika na drzewko. Chodził za mną pomysł posadzenia w leżącej wazie i powiedzmy, że to co zrobiłem jest przymiarką do docelowej koncepcji. Zdobyłem po prostu mały utrzaskany wazonik i postanowiłem najpierw na nim spróbować.
Wazonik ceramiczny, uszczerbienie jakie miał zostało powiększone, w obecnym dnie wywierciłem dwa otwory odpływowe, a aby uzyskać stabilność całości, skorupy wykorzystałem jako nóżki i dokleiłem je do wazonu. Drzewko jak widać to serissa - klasyczny marketsai jeszcze nie ruszany. Teraz tylko czekam, czy przeżyje, gdyż wywijana doniczka znacznie utrudniała wydobycie rośliny.
Czekam na opinie.
 |
_________________ Damian S. |
|
|
|
 |
ogrodnik
Michał Krzyścin

Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 12 Lis 2006 Skąd: Knurów k. Gliwic
|
Wysłany: 2007-11-13, 15:20
|
|
|
Pomysł
Kształt wazonika przypomina mi kolumnę, a wzorek na nim kojarzy się z greckim więc brakuje mi tu tylko otoczenia-jakichś greckich ruin |
_________________ www.mojerosliny.prv.pl |
|
|
|
 |
Olon
Olek Ochlak

Pomógł: 17 razy Wiek: 51 Dołączył: 27 Cze 2006 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2007-11-16, 17:34
|
|
|
Pomysł bardzo ciekawy.
Muszę przyznać, że masz oko do takich kompozycji, bo mimo że przymiarka , to już mi się podoba |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|