kiedy wkopywać? |
Autor |
Wiadomość |
Kroool_KRA [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-10-10, 18:45 kiedy wkopywać?
|
|
|
kiedy wkopyuwać drzewa doo gruntu ? przy jakich temperaturach ? |
|
|
|
|
pawel18
Paweł Głowiak
Pomógł: 135 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Maj 2007 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 2007-10-10, 19:28
|
|
|
jeżeli będziesz wkopywał razem z donicami to nie ma to większego znaczenia bo co za różnica czy w ziemi czy w donicy jak i tak stoi na polu chodzi o to byś zabezpieczył wtedy gdy będą większe przymroski przez jakiś dłuższy okres wtedy musisz jeszcze zabezpieczyć np korą lub liśćmy |
|
|
|
|
Kroool_KRA [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-10-10, 19:30
|
|
|
czytaj ze zrozmieniem kolego bo potem 260 postów w ciągu jednego dnia jak każdy tak doradza. zadałem pytanie kiedy wkopywać a nie czym ocieplać? wiec kiedy ? czy mozna jak mróz będzie do -3 stoipni sie utrzymywał ale spadał do 2+ czy za późno juz bedzie i ziemia zmarźnie ? czy teraz jest czas na wkopywanie ? |
|
|
|
|
pawel18
Paweł Głowiak
Pomógł: 135 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Maj 2007 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 2007-10-10, 19:41
|
|
|
przeciesz w dzień nie ma takich przymrozków więc ziemia rozmarznie jeśli chcesz możesz wkopaćteraz i miećto za sobą pisałem że to nie ma znaczenia czy teraz czy pózniej jak tmp w nocy spadnei poniżej minus 5 przez jedną czy dwie noce to też się nic nie stanie chcesz to wkopój tylko będzie gorzej podlewać możesz to zrobić nawet początkiem grydnia jak nie będzie przymrozków i ziemia jeszcze nie zamarznie ale decyzja należy do ciebie
ADMIN jr: Koledzy się nieco za bardzo "rozkręcili". Mniej emocji , więcej konkretów. Następne posty usunąłem bo stawaliście się do siebie coraz mniej mili. |
|
|
|
|
|