Kompletny żal... "Bonsai - kieszonkowe drzewko" |
Autor |
Wiadomość |
ogrodnik
Michał Krzyścin
Pomógł: 20 razy Wiek: 34 Dołączył: 12 Lis 2006 Skąd: Knurów k. Gliwic
|
Wysłany: 2008-09-28, 10:27 Kompletny żal... "Bonsai - kieszonkowe drzewko"
|
|
|
http://dom.gazeta.pl/ogro...we_drzewko.html
Najgorsze są: przycinanie korzeni co 3 miesiące, druty w izolacji, fikus marchewa...
A myślałem, że chociaż te czasopisma by się najpierw dobrze zapoznały z tematem w odpowiednich źródłach, a potem coś napiszą... |
_________________ www.mojerosliny.prv.pl |
Ostatnio zmieniony przez ogrodnik 2008-09-28, 11:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Sverting [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-09-28, 13:27
|
|
|
Proponuje dodatek tematyczny z Dziennika zAchodniego 24 wrzesień. Podobno sosny sa dobre do hodowli domowaej. |
|
|
|
|
bazyl [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-01-31, 09:25
|
|
|
Ogrodnik masz w 100% rację. Pisanie takich bzdur świadczy o dziennikarzu i redakcji która takie farmazony akceptuje do druku. Polski standard w naszej prasie codziennej w kwestii specjalistycznych dziedzin. Pozostaje prasa fachowa i publikacje książkowe reszta to ignorancja i dezinformacja.
Pozdrawiam Paweł. |
|
|
|
|
Olon
Olek Ochlak
Pomógł: 17 razy Wiek: 51 Dołączył: 27 Cze 2006 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2009-01-31, 09:45
|
|
|
Najgorsze jest to, że rzesze ludzi to czytają, nie zadając sobie trudu by te informacje w jakikolwiek sposób zweryfikować z innym źródłem. W efekcie rośnie nam lawinowo na wszystkich forach częstotliwość pisania wątków, których tematem przewodnim jest "dlaczego moje drzewko umiera/źle wygląda ?".
Echhhh... |
|
|
|
|
armin
Armin Niewiadomski
Pomógł: 34 razy Wiek: 57 Dołączył: 19 Lis 2007 Skąd: Swarzędz
|
Wysłany: 2009-01-31, 22:45
|
|
|
Hm. Odbiegając od polityki słyszałem taki dowcip - artykuły w ... tym czymś wyżej... dzielą się na prawdziwe (nekrologi) częściowo prawdziwe (prognoza pogody) i pozostałe |
|
|
|
|
|