|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Ligustr - i co dalej? |
Autor |
Wiadomość |
cyberain [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-17, 09:25 Ligustr - i co dalej?
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie,jestem nowy na forum i to mój pierwszy temat,wiec proszę o wyrozumiałość. Swojego pierwszego Bonsai dostałem rok temu w prezencie,drzewko spodobało mi się i postanowiłem rozpocząć swoją przygodę z Bonsai i zająć się nim,aby wyszło z tego coś naprawdę ciekawego. Przez rok tylko trochę je przyciąłem,bardzo możliwe że coś zepsułem w kształcie,kilka dni temu próbowałem go trochę formować,ale nie jestem pewien czy ma to jakikolwiek sens:)
Prosił bym Was o pomoc w formowaniu i obraniu jakiegoś ciekawego kształtu.
Załączam zdjęcia drzewka z każdej strony,są one trochę kiepskiej jakości,ale jeżeli zajdzie taka potrzeba udostępnie nowe
Zdjęcia mojego drzewka |
Ostatnio zmieniony przez cyberain 2011-03-17, 20:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
slowikp
Paweł Słowikowski
Pomógł: 28 razy Wiek: 56 Dołączył: 06 Lip 2007 Skąd: Bońki k\Płońska
|
Wysłany: 2011-03-17, 10:30
|
|
|
drzewko sypatyczne |
_________________ LUDZIE MYŚLCIE TO NIE BOLI |
|
|
|
|
Łukasz Czarnecki
Junior Admin
Pomógł: 30 razy Wiek: 38 Dołączył: 18 Gru 2007 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 2011-03-17, 10:42
|
|
|
slowikp napisał/a: | drzewko sypatyczne |
I oczywiście nie zauważyłeś Pawle, że to ligustr a nie fikus... |
Ostatnio zmieniony przez Łukasz Czarnecki 2011-03-17, 11:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
cyberain [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-17, 11:30
|
|
|
To ligustr?! Byłem święcie przekonany że to fikus benjamin,przynajmniej tak było napisane na "etykiecie" donicy |
|
|
|
|
peper50
Bartłomiej Olejnik
Pomógł: 40 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Lip 2009 Skąd: Radomsko/Częstochowa
|
Wysłany: 2011-03-17, 16:09
|
|
|
Na pewno ligustr. Porównaj sobie liście z informacjami o gatunkach na stronie głównej. |
_________________ "Jeżeli chcesz się napić wody
musisz to zrobić sam.
Żaden opis wody
nie zastąpi ci jej."
http://bartlomiejolejnik.blogspot.com |
|
|
|
|
cyberain [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-17, 18:18
|
|
|
Macie racje,to ligustr sprawdziłem. W takim razie gdy w końcu wiem co trzymam w doniczce czekam na jakieś sugestie apropo drzewka:) |
|
|
|
|
slowikp
Paweł Słowikowski
Pomógł: 28 razy Wiek: 56 Dołączył: 06 Lip 2007 Skąd: Bońki k\Płońska
|
Wysłany: 2011-03-18, 14:22
|
|
|
nie pisałem o gatunku tylko o "sympatik" |
_________________ LUDZIE MYŚLCIE TO NIE BOLI |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|