|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Klon palmowy |
Autor |
Wiadomość |
ferrak [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-04-23, 22:03 Klon palmowy
|
|
|
Witam.
Dzis chodzac po sklepie ogrodniczym wypatrzylem klon palmowy. Wysokosc ok 100-120cm. Koszt nie maly jak dla mnie bo 75zl.
Drzewko na wysokosci ok 30cm ma duzo bocznych galazek z liscmi pozniej dlugo dlugo nic i dopiero u gory znowu mnustwo rozgalezien. Moje pytanie jest taki: jezeli utne drzewko na wysokosci 30cm to czy pozostala czesc da sie jakos ukorzenic-bo troche mi szkoda?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
00seba [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-04-24, 21:44
|
|
|
Można najpierw zrobić odkład powietrzny, wtedy będziesz miał 2 klony ( klonowanie dobra rzecz ) |
|
|
|
 |
ferrak [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-04-24, 21:50
|
|
|
Mogę prosic o wiecej informacji na ten temat? Jak to sie robi, jak to wyglada czasowo?
Bede wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
00seba [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-04-24, 22:04
|
|
|
forum opcja szukaj lub google wpisz odkłady powietrzne, szkoda już powielać to co zostało napisane. tutaj masz ciekawego linka http://www.rgabrysz.konin.lm.pl/podzial.html pod koniec strony opisuje ta metodę |
|
|
|
 |
ferrak [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-04-24, 22:12
|
|
|
Super dzieki:) Troche sobie poczytalem-na pierwszy rzut nie wydaje sie to takie trudne ale znajc w paktyce pewnie nie jest takie proste. Mysle jednak ze sie skusze. Z tego co czytalem to Klon palmowy jest trudnym drzewkiem-czy to prawda? |
|
|
|
 |
S. Smolińska [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-04-25, 07:58
|
|
|
Opieka nad każda rośliną wymaga sporo wiedzy i wyczucia. Ja osobiście z klonami nie mam kłopotów, ale znajoma owszem. Może to zależy od warunków? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|