|
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)
|
Kiedy przyciąć sadzonkę ? |
Autor |
Wiadomość |
pawel18
Paweł Głowiak

Pomógł: 135 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Maj 2007 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 2009-10-01, 01:12
|
|
|
radze poczekac do wiosny z tym przycinanim . przez zime i tak za bardzo nie podrosnie |
|
|
|
 |
Mioe [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-10-01, 15:23
|
|
|
Oj no zimno się robi za zaczynają pędy puszczać boczne pędy przez zimę carmony u mnie też troszkę rosną |
|
|
|
 |
pawel18
Paweł Głowiak

Pomógł: 135 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Maj 2007 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 2009-10-01, 15:37
|
|
|
to normalka ze rosna ale na pewno nie tak jak w ogresie wegetacyjnym , uwazam ze zima rosliny powinny przechodzic okres spoczynku a przycinajac rosline spowodujesz znacznie cos innego , pobudzisz ja do wzrosztu i zmusisz do wysilku ktory jest nie potrezbny . w dodatku pedy ktore roslina wytworzy zima sa zazwyczaj na wiosne usuwane poniewaz miedzywezla sa zbyt dlugie ,a to z braku swiatla . no chyba ze masz zamiar doswietlac rosline , jezeli nie to wydaje mi sie ze nie ma co meczyc rosline w jej okresi spoczynku |
|
|
|
 |
Mioe [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-10-01, 15:47
|
|
|
doświetlać raczej nie. narazie usunełam podpórki i zauważyłam, że przestały rosnąć na wysokość |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|