Strona Główna Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
pomysł na bukszpan
Autor Wiadomość
S. Smolińska
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-02, 22:12   

Była długa przerwa w podawaniu informacji :oops: , ale już naprawiam
lato

obecnie

Ronin 
Maciek Krawczyk

Wysłany: 2008-10-02, 22:44   

Pozwolę zadać sobie pytanie bardzo konkretne ;-) Jakie zabiegi przewiduje Pani na przyszły sezon, czyli nad czym zamierza Pani pracować? Czyli ogólnie mówiąc wizja rośliny :-)

S. Smolińska
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-03, 11:52   

Po pierwsze rozbudowa zieleni, na pewno dolne gałęzie bo na razie są za "delikatne" i za krótkie w stosunku do wyższych (to bardzo widać na zdjęciach, gdzie roślina stoi bokiem), zwłaszcza te dwie dolne po prawej stronie (przedostatnie zdjęcie) nie bardzo mi pasują. Góra korony powinna być moim zdaniem bardziej "zaokrąglona", więc też pozwolę trochę porosnąć. Lewa strona z kolei nie rosła tak, jak chciałabym (czyli normalka ;-) ) , na zdjęciu zaznaczyłam o co chodzi

Czerwony kolor - gałąź niestety martwa, a miałam nadzieję na kilka odrostów z tyłu. Zostały tylko niższe gałązki z boku i z przodu (kolor niebieski), prawie na tym samym poziomie ;/ , no ale na razie nic tu nie wycinam i czekam, jak roślina "rozwinie sytuację". Zielona strzałka - tu jest jakoś pustawo, spróbuję zabudować bardziej tylną gałęzią, ale to na razie malutki patyczek, więc trochę to potrwa.
Aha, no i praca nad dolną częścią pnia, następny sezon spędzi w tej samej donicy, dostanie bio-gold i mam nadzieję, że będzie lepiej.
Jeśli ktoś miałby inne pomysły to proszę o podzielenie się :-D , teraz mam jesień i zimę na myślenie, więc może mi się coś wyklaruje sensownego.
Ostatnio zmieniony przez S. Smolińska 2008-10-03, 11:54, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu